Discussie: Datalimiet bereikt
Los bericht bekijken
  #159  
Oud 3 mei 2009, 17:33
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bierbeer Bekijk bericht
Ik zal vandaag nog even een test doen om wat te downloaden, zoals al eerder vermeld heeft de overhead op nieuwsgroepen ook een invloed. Ik was namelijk niet in de veronderstelling dat ik50G had gedownload, meer iets van 35G. Dan nog vind ik dat een bedrijf deze overhead duidelijk naar de klant toe moet vermelden. Want 50G downloaden is toch gewoon 50G van nieuwsgroepen naar mijn PC toe? Dat er op de achtergrond overhead is? dat interesseert mij als klant totaal niet zeg dan gewoon 35G downloaden toch?
Technisch gezien haal jij 50 gig van de news server af. Dat het in jouw geval binaries zijn en dat die ingepakt zijn dat kan je niks interreseren maar is niet het probleem van Ziggo. Je mag 50 gig downloaden, tel gewoon de bitjes wat jij van af de server download en het is 50. Je download 50 gig, zet er maar een data teller bij, die kun je overal downloaden.

Als iemand iets post met een encoding die het nog veel erger maakt, dus lets say 1 DVD van 5 gig in een formaat dat 10G is moeten we dan je quota maar aanpassen? Nee, zo werkt een news server.

Idem voor mail overigens, versturen van 5Mb via mail maakt um ook 6.3Mb oid.

Bye,
Raymond.