Los bericht bekijken
  #11  
Oud 3 mei 2009, 15:31
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Het probleem is echter dat sommige fabrikanten gebruik maken van een triplet (ONID/TSID/SID) in de service lijst, in dat geval werkt het handhaven van de Service ID ook niet (bij het wijzigen van de TSID vervalt de entry uit de FAV database). Zoals je inmiddels hebt kunnen zien, handhaven wij de SID bij het verhuizen naar een andere multiplex. Daarvoor krijgt de SID een uniek nummer binnen het netwerk, hoewel dit niet hoeft binnen DVB, daarvoor was juist het triplet bedoeld..
Klopt, naast de Service ID (SID) horen de Original Network ID (ONID) en Transport Stream ID (TSID) er ook nog bij voor de correcte identificatie van een service binnen het gehele systeem aangezien de definitie van een Service ID als volgt is:
Citaat:
service_id: unique identifier of a service within a TS
Daarom is er voor het verhuizen van een kanaal (ofwel een service) naar een andere Transport Stream (TS) ook een service_move_descriptor opgenomen in de DVB specificaties zodat de ontvanger (IRD) bijvoorbeeld in staat is het favorietenlijstje automatisch bij te werken:

Citaat:
6.2.35 Service move descriptor
If it is required to move a service from one TS to another, a mechanism is provided which enables an IRD to track the service between TSs by means of a service_move_descriptor.

Code:
service_move_descriptor() {
  descriptor_tag
  descriptor_length
  new_original_network_id
  new_transport_stream_id
  new_service_id
}
Maar dat wordt allemaal snel te technisch voor veel lezers.