Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 mei 2009, 10:16
Scorpion2k's schermafbeelding
Scorpion2k Scorpion2k is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2009
Locatie: Deventer
DTV: Panasonic TU-DC40RD & Humax IRHD-5000
Berichten: 16
Standaard Mogelijke interferentie?

Beste mensen, ik zit met een probleem waar ik niet helemaal uit kom.

Situatie omschrijving:
Ik ben verhuist en woon nu in een appartement die vrij hoog ligt. Er is beneden een meterkast met een groene kabel waar hij binnen komt. Deze heeft meteen een stekker erop met een groene kabel eraan naar mijn appartement toe boven. Ik denk dat de afstand ongeveer 30 meter zal zijn als het door al die muren gaat.

In mijn appartement komt de verlengde groene kabel binnen. Ik heb daar zo'n contactdoos op aangesloten die bij mijn nieuwe ziggo pakket zat en daar gaat dan weer een contactdoos op met DATA/TV/RADIO. Op data heb ik mijn internet aangesloten en dat werkt als een zonnetje. Ik heb op de tv uitgang een goed geisoleerde kabel van 10 meter aangesloten naar de tv en nu komt het.

Humax IRHD-5000:
Ik heb de Humax aangesloten op de tv en alle zender werden gevonden. Helaas storen ze alleen ontzettend. Zomaar bij elke willekeurige zender kan de bovenkant alle kanten opvliegen (geen blokjes en geen problemen met geluid) en regelmatig valt het complete beeld weg (terwijl het geluid altijd goed doorloopt) en komt het weer terug. Het lijkt net alsof er opnieuw gezapt wordt naar het betreffende AV kanaal. Een enkele keer is het zelfs zo erg dat het hele beeld stilstaat met vage lijnen en kleuren dat ik de tv van zender moet veranderen, zodat ik het beeld van de decoder weer kan zien bewegen. Dit gebeurt probleem doet zich voor via de scart aansluiting en via de bijgeleverde component kabels.

Panasonic TU-DC40RD:
Om te testen of het nu de decoder is of het signaal heb ik mijn oude vertrouwde panasonic aangesloten. Deze doet het eigenlijk gewoon heel goed, maar reageert er weer iets anders op. Sommige zender hebben geen signaal en dat kan ook soms een zender zijn waar je een minuut ervoor nog naar zat te kijken. De BER waarde blijft continue op 000000 en het signaal is 25%. Ook tijdens de storing blijft de BER waarde op 000000.

Oplossing?
Ik heb het forum redelijk afgezocht en mijn vermoeden is dat dit met interferentie heeft te maken. Hoe kan ik het beste mijn probleem vaststellen zodat ik een gerichte oplossing kan toepassen? Zou een versterker kunnen helpen, zoja waar moet hij komen? (hopelijk niet in meterkast, die heeft geen stroomaansluiting). Wie kan mij op weg helpen?