Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #39  
Oud 1 mei 2009, 20:42
FRanatic's schermafbeelding
FRanatic FRanatic is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 maart 2009
Locatie: Roosendaal / @Home
Ziggo Internet: Ai1+ / Cisco EPC3212 / WRT320N
DTV: IRHD-5000C
Berichten: 112
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i-dj Bekijk bericht
Er staat een review van de WRT320N op SmallNetBuilder.

Conclusie: "The WRT320N is Cisco's attempt to lower the price of stepping up to a dual-band draft 11n router that includes a desirable Gigabit Ethernet switch by using a single, switchable radio and driving down parts count. Unfortunately, with the lowest current street price of $110, they haven't made it a good enough deal. "

Ik vond de Dual Band optie van de WRT320N wel een mooie optie. Maar ik lees nu dat je keuze moet maken in welke Wifi Band je wilt gebruiken en dus niet zoals bij de WRT610N deze 2 simultaan kunt gebruiken.

Ik krijg op 14 mei ZIGGO AI1 Plus. Ik heb nu een tele2 modem/Router dus moet wel een nieuwe router kopen.

Ik zat zelf te denken aan de:
- Sitecom wl-306
- dlink DIR655
- netgear wnr3500
- CISCO WRT610N/WRT320N

De router moet wel futureproof zijn. Dus gigabit poorten zijn gewenst (inclu WLAN poort).

Zie ik nog een goede router over het hoofd? En welke van de bovengenoemde routers is een NO (ZIG)GO !!!

Een site als bijv. kieskeurig bied weinig uitkomst. De ene reviewer is Mega Positief (allemaal 10-en) en de volgende review brand het product tot op de grond af.
Ik zou eerder vertrouwen op de reviews van smallnetbuilder. Deze zijn meerendeels technisch onderbouwd en zijn vooraf gegaan aan uitvoerige tests. Ook worden ze daar tot op het moederbord uitgepluisd en bekeken. De reviews op kieskeurig, enz zijn wel goed als richtlijn, maar ook de gebruikers die zelf niet met een router overweg kunnen, omdat ze simpelweg niet voldoende onderlegd zijn, kunnen verwarring veroorzaken door hun eigen onkunde bot te vieren op een review over een prima router.

Ik ben zelf een Linksys fan. Cisco staat toch bekend om goede kwaliteit en veel kennis en ervaring op het gebied van netwerken. Ook de support is meer dan goed. Om echt futureproof te zijn, zou ik zeggen de 610. Maar ja, daar hangt een prijskaartje aan (de goedkoopste via internet rond de 150 pleuro's excl. verzendkosten.
Echter de 320 heeft de betere prestaties (mogelijk omdat de cpu minder randzaken hoeft te regelen zoals; simultanious dual-band en storage link) bij zowel WAN <-> LAN als WLAN. En de prijs in ongeveer de helft lager. Als je je dus over het feit heen kunt zetten dat hij niet simultanious dual-band is, is de keuze een stuk makkelijker denk ik.

En over het algemeen, voor zover ik het hier heb kunnen volgen, zijn de 'budget' merken (sweex, belkin, sitecom, conceptronics) vaak de routers die lastig doen.

Ik heb mijn keuze al gemaakt. Zodra de snelheden mijn wrt54g voorbij streven, maakt hij na 5 jaar trouwe dienst plaats voor een wrt320n.