Los bericht bekijken
  #4  
Oud 1 mei 2009, 15:18
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zuignapje Bekijk bericht
Toen meteen maar even de handleiding erbij gepakt, en hij kon inderdaad automatisch opnemen door de optie 'Opnemen van SAT' van OFF op EXT2 te zetten (genaamd 'Automatic Satellite Recording'). Vervolgens kan ik nu de timer op de Humax (IR-FOX C) decoder instellen, en gaat de recorder automatisch lopen zodra deze aangaat. Echter gaat hij nu ook beginnen met opnamen zodra ik de decoder handmatig aanzet, en dit is niet de bodoeling! Het volgende probleem is dat hij niet begint met opnamen als de HDD Recorder al aan staat, dit doet hij alleen als hij in Stand-By staat. Moet ik hier nou eenmaal mee leven, of ben ik nog iets vergeten in te stellen?
Dit is normaal.
Wanneer je de recorder ingesteld staat op 'Automatic Satellite Recording' mode en in standby zet gaat deze opnemen zodra er een (decoder)signaal op de EXT2 ingang komt te staan.
Of je de decoder nu handmatig aanzet of dat dit door een timer gebeurt maakt voor de recorder natuurlijk niets uit, deze ziet alleen maar wel of geen signaal op de EXT2 ingang en gaat aan de hand hiervan dus opnemen.
Om dus geen ongewenste opnames te krijgen moet je dus de recorder gewoon aan laten staan (dus niet in standby) of de functie 'Automatic Satellite Recording' uitzetten en alleen activeren wanneer je deze nodig hebt.
Deze functionalteit klopt dus wel.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zuignapje Bekijk bericht
Wat doet de VCR uitgang van de Humax eigenlijk precies? Als ik mijn recorder hier op aansluit, komt er dan alleen een signaal op te staan wanneer hij via de timer aanspringt? Of krijg ik dan nog steeds hetzelfde probleem met handmatig aan/uit zetten
De VCR uitgang werkt hetzelfde als de TV (Scart1) uitgang, echter met de volgende verschillen:
Er is geen RGB signaal aanwezig op de VCR uitgang, alleen composiet (CVBS) of S-Video
Via de VCR uitgang kan ook het inkomende SCART signaal van een extern apparaat doorgestuurd worden naar de TV uitgang, dit is handig om bijvoorbeeld een extra apparaat aan te sluiten zoals een DVD speler/recorder.

Meer informatie over de SCART aansluitingen van de Humax:
Humax IR-FOX C: Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2

Hier ook nog wat over problemen met de timer van de Humax:
Humax IR-FOX C: Timer Humax