Los bericht bekijken
  #9  
Oud 30 april 2009, 17:11
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aion Bekijk bericht
je moet even je computer defragmenteren. het ziet ernaar uit dat je computer het pps bestandje in meerdere delen (fragmentjes) op je harde schijf heeft staan.

omdat de mailserver geen fragmented files kan onderszoeken op virussen krijg je hem auto terug.
Sorry, maar het gebrek aan inzicht dat je hier laat zien is schokkend. Ik hoop echt dat je niet bij de Ziggo-helpdesk werkt en hier alleen maar de boel voor de gek houdt, ander begin ik de klachten over de helpdesk te begrijpen.

Het is heel normaal dat op een computer bestanden gefragmenteerd zijn. Dat is vervelend voor de performance, maar functioneel maakt het niets uit. Er zal geen enkele virus-scanner problemen hebben met een gefragmenteerd bestand. (Wel met een gelocked bestand, maar dat is iets heel anders.)

Maar dan nog, de virus-scanner draait op de mailserver. Die kan nooit op een PC van een verzender scannen. Het enige dat hij kan scannen zijn berichten die op de mailserver voorbij komen.

De mailscanner geeft ook aan dat de message fragmented is, niet de file op de PC van de verzender. Cor1950 geeft zelf al aan dat het opgelost is door berichten niet meer opgesplitst te versturen (blijkbaar een standaard optie in zijn maillclient, waarschijnlijk Microsoft Outlook Express). Het is Outlook die het bestand in delen opsplitst, en in meerdere mails verstuurd. Zie ook hier.