Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 april 2009, 13:32
rijkaart's schermafbeelding
rijkaart rijkaart is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Locatie: bodegraven, casema
Ziggo Internet: z1
Berichten: 26
Standaard wellicht vind ik hier de oplossing

Ik ben al maanden in de clinch met Ziggo. Kort gezegd komt het erop neer dat ik wel op internet kan maar zodra ik met behulp van een router een tweede pc aan wil sluiten lukt dat niet. (sitecom dc202 welke door Ziggo geadviseerd wordt.)

Ik heb al van alles geprobeerd. Ik heb op het, zeer kundige forum, van tweakers.net naar oplossingen gevraagd maar ook daar gaf men de hoop op. En dat wil best wat zeggen zo is mijn ervaring. In de wijk hebben meer mensen dit probleem. Ik en nog twee personen zijn met 6 pc's en inmiddels 14 routers van verschillende merken en typen in de weer geweest maar zonder resultaat.

Reactie van ziggo... routertje, aan routertje uit, modempje aan modempje uit. Nee het ligt bij de routerfabrikant. Bij alle 14? Dan ligt het aan de pc. Aan alle 6?

Wat heb ik al gedaan. Alle kabels gecontroleerd. Alle mogelijk resets van moden pc en router. Alle firmware upgrades. Alle mogelijke combinaties van router/modem aan en uit. 3 a4tjes vol met aanwijzingen van sitecom doorlopen. Router geinstalleerd met en zonder wizard. Op aanraden van Ziggo zelf de router geinstalleerd met de instellingen van UPC. Mac adres gecloned etc etc etc.

De router kan ik wel in. De router ziet beide pc's echter niet het modem. Router functioneert elders in het dorp wel. Opmerkelijk (frustrerend genoeg eigenlijk) doet men daar een utp aan de ene kant erin, twee aan de andere kant en hij doet het meteen! Bij mij dus niet.

Inmiddels heb ik begrepen van de lokale pc leverancier dat dit een veel voorkomend probleem is. Wat werkt wel;

DHCP uitzetten en handmatig een ip toewijzen. Dat gaat goed totdat Ziggo het ip wijzigt. En dat komt dus wel voor.

Weet iemand hier een oplossing voor mij en mijn vrienden?