Los bericht bekijken
  #3  
Oud 30 april 2009, 13:23
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

De reden dat je alles steeds moet invullen is omdat je de inlogsessie verlaat voor het standaard bestelscherm, en de reden dat dat gebruikt wordt is in verband met de mogelijkheid om extra zenderpakketten erbij aan te vinken, en het is gewoon handig om hetzelfde formulier voor alles te gebruiken.

Dat je ál je gegevens in dient te vullen, is nog best logisch. Dat geeft je de mogelijkheid een abonnement/SmartCard te registreren op een andere naam of ander rekeningnummer dan de rest van je abonnement. Handig als je bijvoorbeeld met meerdere huisgenoten zit. Ook ter controle en/of aanvulling van bestaande gegevens.
Het klantnummer is daarom ook geen verplicht veld, hoewel het, als je wel graag de nieuwe registratie bij de rest van je gegevens hebt staan, wel raadzaam is het voor de zekerheid in te voeren.

Overigens ben ik het eens met de rest van je opmerkingen. Het postcode veld is mijns inziens het vervelendst. Postcodes hebben in Nederland weliswaar een formaat van vier cijfers en twee letters zonder spatie, maar lang niet iedereen houdt zich daaraan (of kan het wat schelen). Dan kan je op je website twee dingen doen: zorgen dat het werkt als mensen een spatie invullen, of gewoon alleen maar 6 tekens accepteren in het invulveld, in plaats van helemaal achteraf. Zo simpel...

Citaat:
Alles dus nog een keer invullen en uiteindelijk de laatste bevestigingspagina bereikt. Al daar wordt ik verplicht om Ziggo nog een keer te bevestigen dat ze automatisch "mogen" incasseren, want anders krijg ik de smartcard niet geregistreerd.
Ook dat is gewoon weer omdat het het standaardbestelscherm betreft. Voor hetzelfde geld had je wél extra zenderpakketten aangevinkt. Dan was dit toch echt noodzakelijk geweest. Maar het kan natuurlijk verwarrend werken.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties