Discussie: Philips 32PFL9603H
Los bericht bekijken
  #88  
Oud 30 april 2009, 13:08
Verweij's schermafbeelding
Verweij Verweij is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2008
Locatie: Den Bosch Ziggo
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GenetiX Bekijk bericht
Ga Philips maar eens mailen.
Dag GenetiX,


Ik heb inmiddels een reactie van Philips/Technorep mogen ontvangen:

---
Setup redelijk dicht tegen wat hieronder is beschreven (TV522, 0_91, Ziggo stream (weliswaar eentje van 12 maart 2009 wat nog wintertijd is), country Denmark).

De TDT in de broadcast in mijn geval is 8u36, de TOT geeft een offset van +1H voor country NED, dus een auto clock op country NED zou 9u36 moeten opleveren.


Results:
  1. Clock op auto (country Denmark): zowel clock als EPG clock staan op 8u36, wat OK is gezien de offset niet zal worden meegenomen omdat onze sw de broadcast country code vergelijkt met installed country, no match = ignore offset en toon TDT.
  2. Clock op auto (country Denmark) on service MET TELETEXT: zowel clock als EPG clock staan op 9u36: hoewel de offset niet zal worden meegenomen, is er hier een fall back naar TXT time.
  3. Clock op manual (winter tijd, zijnde daylight saving af): zowel clock als EPG clock staan op 9u36, gezien men hier zowiezo de TDT neemt en een vaste offset erbij telt (in dit geval voor Denmark, wat toevallig hetzelfde is als Nederland).
Conclusie:
  • Clock mechanisme werkt zoals het moet.
  • Afhankelijk van bepaalde zaken (TXT/geen TXT, country mapping, auto/manual) kan soms een "fout" (hoewel spec) resultaat gezien worden, doch enkel bij oneigenlijk gebruik van de set (en dan heb ik het over install op ander country).
  • EPG clock = gewone clock gedurende m'n testen.
  • Ik test altijd vanuit een vast vertrekpunt (opstarten van de set), afhankelijk van een hoop gezap tussen verschillende kanalen (met/zonder TXT), aanpassen van de klok (auto/manual), zomeruur, ů on the fly sta ik niet in voor de gevolgen.
De klok extractie is een ingewikkeld gebeuren. Afhankelijk van het feit of er analoge en/of digitale kanalen aanwezig zijn. Of het land van de tabellen in digitale zenders overeenkomen met het land waar de set is ge´nstalleerd.

Daarnaast zijn er ook verschillende tabellen in de digitale muxen waar de tijd uit kan gehaald worden. Soms wordt de klok uit de digitale muxen gehaald, soms uit Teletext info.

Het feit dat de 2 klokken verschillen hebben ze hier niet kunnen reproduceren met de beschikbare streams. Maar, theoretisch is het wel mogelijk dat die 2 verschillen.

Kortom, het feit dat de set als een Deense set ge´nstalleerd staat in een Nederlandse omgeving brengt de klok in verwarring.
---

Zelf heb ik nog geen tijd gehad om deze reactie eens goed te analyseren, maar het eerste dat mij opvalt is dat de testuitgangssituatie in ieder geval niet geheel gelijk is aan "onze" situatie; immers, er wordt een stream gebruikt ten tijde van de wintertijd en daarin treedt het probleem (met behulp van je workaround) niet op.

Misschien is het goed dat jij ook eens bij Philips aan de bel trekt. Misschien is de kans dan nog groter dat dit probleem structureel wordt opgelost.

Ik ben er even een paar dagen tussenuit, daarna hebben we vast nog wel contact.