Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 april 2009, 13:00
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Wat een gepruts met de Ziggo website

Vandaag een extra smartcard geregistreerd via de Ziggo website. Ik log dus in op mijn "Mijn Ziggo" account en vind daar onder het kopje "Mijn gegevens" een "Registreer je smartcard" linkje dat mij leidt naar de "Smartcard registreren en activeren" pagina. Tot zover gaat alles goed.

Vervolgens kom via een volgende "Registreer je smartcard" link op die pagina op een "Bestellen" pagina alwaar ik mijn postcode en huisnummer in dien te vullen. Huh? "Bestellen"? Ik wil helemaal niets bestellen, maar registreren. En waarom moet ik mijn postcode en huisnummer weer invullen terwijl ik net ben ingelogd op mijn "Mijn Ziggo" account. Dan weten ze toch wil ik ben?

Toch maar de gegevraagde gegevens ingevuld en dan maar hopen dat het niet leidt tot de bestelling van een nieuwe smartcard met de bijbehorende kosten, want die smartcard heb ik al en wil ik juist registreren. Hoewel er nog steeds sprake is van "Bestellen" kom ik vervolgens op een "Digitale Televisie van Ziggo - Smartcard Registreren" pagina terecht alwaar ik het smartcard nummer moet invoeren en middels een vinkje kan aangeven dat ik een nieuwe smartcard wil registreren. Gelukkig, lijkt er toch sprake te zijn van registratie.

Daarna wordt ik naar een pagina geleid waar ik al mijn gegevens dien in te vullen. Wat is dat nu weer voor een gedoe? Ik ben toch ingelogd via mijn "Mijn Ziggo" account, dus waarom wordt dat uberhaupt gevraagd en waarom worden dan de benodigde gegevens niet even alvast ingevuld zodat alleen nog maar een bevestiging hoef te geven? Het enige dat alvast is ingevuld zijn mijn adres gegevens, die ze waarschijnlijk hebben opgezocht op basis van de eerder ingevulde postcode en huisnummer. Voor de lastige zaken zoals bijvoorbeeld het klantnummer dus nog maar een "Mijn Ziggo" sessie geopend en met copy en paste acties de resterende verplichte informatie op dat web formulier overgenomen. Wat een gedoe en nergens voor nodig.

Nadat ik alles heb ingevuld druk ik op volgende en er volgt een foutmelding. De postcode is niet in het juiste formaat! Huh? Die heb ik vier pagina's eerder opgegeven en op basis van die postcode is mijn adres automatisch ingevuld op het bestel formulier. Er staat nu notabene een cursor te wijzen naar de "verkeerd" ingevulde postcode terwijl dat geen veld is op het forumulier dat ik kan wijzigen. En wat is er dan "verkeerd": ik heb netjes de "1234 AB" formattering gebruikt terwijl Ziggo bij de controle van de ingevulde waarden vindt dat ik de "1234AB" formattering, dus zonder spatie, had moeten gebruiken. Gloeiende, gloeiende !@#$%^&^%$#@!~@#$%^. Wijs het dan direct af of haal automatisch die spatie eruit.

Dus via de terug knop onder aan de pagina's getracht om terug te keren naar de pagina waar ik mijn postcode moet invullen, maar die pagina krijg ik niet meer te zien. Op de één of andere manier kom ik nu weer uit op een hoofdbestellingen pagina waar weer geen link te vinden is voor het registreren van de smartcard. Nog meer "Gloeiende, gloeiende !@#$%^&^%$#@!~@#$%^". Dan maar de hele sessie afgebroken en een nieuwe sessie gestart om weer van voren af aan te beginnen.

Alles dus nog een keer invullen en uiteindelijk de laatste bevestigingspagina bereikt. Al daar wordt ik verplicht om Ziggo nog een keer te bevestigen dat ze automatisch "mogen" incasseren, want anders krijg ik de smartcard niet geregistreerd. Ik zou niet weten waarom dit verplicht is en al helemaal niet omdat ik geen extra pakketten heb besteld waardoor Ziggo ook niet iets extra's financieel heeft af te schrijven. Voor de zekerheid wil ik nog even de "Bestelling" bevestiging afdrukken, want stel je voor dat Ziggo wel besluit om een nieuwe smartcard op te sturen. Er gaat genoeg mis bij Ziggo, dus dan is het handig om het retouradres te hebben. Ik druk dus op de knop "Afdrukken" en verdomd als het niet waar is: Er verschijnt een lege Internet pagina zonder afdruk gegevens.

Daarna heb ik maar op de bevestigingsknop gedrukt om er vanaf te zijn. En nu maar hopen dat het goed komt. Wat een ongelofelijk gepruts zijn die webformulieren op de website van Ziggo...