Los bericht bekijken
  #336  
Oud 29 april 2009, 20:17
JesseK's schermafbeelding
JesseK JesseK is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 april 2009
Locatie: Zeist/Casema
Ziggo Internet: Z3
Berichten: 2
Standaard

Ik heb sinds een aantal weken ook last van fluctuaties in de snelheid.

Vooral 's middags en 's avonds is het huilen met de pet op. Bij sommige sites zoals moviemeter, wikipedia en fok! duurt het wel 5 minuten voordat de pagina is geladen.

Het vreemde is, 's nachts rond een uurtje of één behaal ik wel de snelheid die ik zou moeten krijgen. Maar 's middags dan zakt de snelheid weer tot een anominabel niveau.

Ik begin het een beetje zat te worden nu, want ik betaal wel €47 euro p.m. voor een snelheid die ik alleen 's nachts haal. Online gamen behoort al helemaal niet meer tot de mogelijkheden vanwege de traagheid. Speedtest.net blijft dikwijls hangen, zo traag is het.

Hier wat info:

Ik heb een Z3-abonnement via de kabel. Mijn modem (merk Motorola) is direct aangesloten op de pc, dus géén router. Ik woon in de regio Utrecht (Zeist, 3701). Mijn PC (Vista) bevat geen virussen, spyware en andersoortig ellende. Alles is goed ingesteld en ik heb de laatste weken niks veranderd qua instellingen. Modem reset werkt niet. Ben alle kabels langsgegaan en hier ligt het ook niet aan.

Ik heb vanmiddag de helpdesk gebeld en de stappen doorlopen met een Ziggo-medewerker, maar ook hij had geen flauw idee wat er aan de hand kon zijn. Hij beaamde wel na een aantal snelheidsmetingen dat ik dik onder mijn niveau zat qua snelheid. Hij zou het doorgeven aan de technische dienst, maar kon me niet zeggen hoe lang het zou gaan duren en of ik hierover terug gebeld zou worden...

Graag hoor ik van andere mensen wat het eventuele probleem zou kunnen zijn.