Los bericht bekijken
  #12  
Oud 28 april 2009, 18:09
Fonzarelli's schermafbeelding
Fonzarelli Fonzarelli is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 februari 2009
Locatie: Best - @Home
Ziggo Internet: Niet (glasvezel 100Mb)
DTV: Humax 5000/5050/5200
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanusAkelig Bekijk bericht
Ik heb kampioenswedtrijd van VVV opgenomen, en nu wil ik deze kopieren naar USB stick
Volgens mij wordt jouw oorspronkelijke vraag van de stick nog niet echt beantwoord. Ik wil een korte poging wagen met mijn eigen ervaringen. Het gaat namelijk prima maar de voorbereiding blijft een lastig klusje. De transportsnelheid is ook niet hoog (staat soms een half uur te stampen), maar voor incidenteel gebruik prefereer ik de handzame stick.

1. Formateer een USB stick (liefst 16GB of groter voor HD opname) naar EXT3 (Linux).
(b.v. download en brand Gparted op cd, boot een pc met de schijf in de lade waarna een formateerprogramma wordt opgestart. Enter op vragen, goede stick selecteren (niet je HDD!) en formateren in één primaire partitie)

2. Om de stick te kunnen lezen heb je Linux nodig op pc of download een progje om Ext3 bestand te kunnen lezen onder Windows. Er zijn er meerdere, google maar eens "Ext3 to Windows". Installeren en expirimenteren zou ik zeggen. Gebruik zelf Diskinternal Linux reader. Ook hier kan het een tiental minuten duren voordat de data op de stick weergegeven worden.

3. De data die je nodig hebt is het .ts bestand. Er is een hele duidelijk Wiki site over hoe je Humax .ts bestanden kunt branden naar DVD met Project X (demuxen) en DVD author. Vervolgens kun je het op DVD branden met b.v. Nero. Google maar eens op "h2d.wikispaces.com/TS+to+DVD"

Succes!