Los bericht bekijken
  #240  
Oud 28 april 2009, 01:54
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Je gaat volledig voorbij aan het feit dat als een toestel een CI+ logo draagt, deze dus al door de trusted authority gecertificeerd is, dit logo zou in principe voldoende moeten zijn, het is tenslotte een soort keurmerk, met daarachter een heel systeem van audits en certificering (staat op de CI+ website). Het is mij nog steeds niet duidelijk waarom Ziggo daar zonodig nog een eigen certificering bovenop moet doen.

Het zou Ziggo sieren als ze zeggen "ïeder toestel met een CI+ logo werkt op ons netwerk" en Ziggo er gewoon voor zorgt dat hun manier van CI+ gebruiken aan de standaard voldoet.. Ik draai het dus om, wat ik veel logischer en comemrcieel slimmer zou vinden.. Ziggo zorgt er maar voor dat de CAM's die ze straks gaan verkopen, in 99% van de CI+ gecertificeerde toestellen gewoon goed werkt. (zal ook waarschijnlijk wel zo zijn, alleen krijg je dan geen ondersteuning, net als nu met de Alphacrypt CAM)

Goeten,

Lots

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Dat komt omdat elk toestel analoog kan ontvangen. Echter, niet elke module/ontvanger kan goed overweg met elk digitaal systeem. Dit verschilt namelijk per leverancier. Dat bepaalde apparatuur daardoor minder geschikt is, dankzij de specificaties van de betreffende apparatuur, is dus logisch.Ja, die zijn dus níet beter, in die zin, dat ze misschien wel meer mogelijkheden hebben, maar niet gegarandeerd compatibel zijn met het kabelnetwerk van Ziggo, en in jouw geval dus minder betrouwbaar. Je bent overigens niet gelimiteerd, je kan toch gewoon, op eigen risico, klooien met niet-ondersteunde apparatuur? Grote kans dat het toch werkt, en zo niet, je was gewaarschuwd.Ben ik op zich met je eens. Ziggo levert gewoon tot aan de deur, wat mensen in huis oor apparatuur aansluiten is hun probleem. Echter, zo zien veel mensen het dus niet. Is er een probleem met de TV, bellen ze de kabelaar. Want wees nou eerlijk, wel nummer heb je sneller bij de hand? Het is ook wel prettig als je kabelaar je dan verder kan helpen met basale technische vragen. Dat ze de moeite nemen om die ondersteuning te verlenen bij bepaalde merken die wel zouden moeten werken, is dus een mooie extra service. Dat ze zelfs de moeite nemen om vantevoren te adviseren wat wel of niet betrouwbaar werkt, is in ieders voordeel. Zo voorkomen ze dat onbetrouwbare apparatuur wordt gebruikt. Ik snap dus eerlijk gezegd het probleem niet. Teveel service?