Discussie: Klacht: Opnieuw Freezes Freq: 514
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 27 april 2009, 23:23
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Gaat het om alle services in TS 7 ?
Hb je wellicht op je tools nog bijzonderheden gezien PCR / CC oid ?
Hoeveel keer moet ik dit verschijnsel nu nog toelichten totdat jullie dit een keer serieus gaan nemen? Ik doe mijn echt mijn best om voor mijzelf met een verklaring op de proppen te komen waarom jullie zelf niet in staat zijn om in Ziggo/Multikabel gebied een meting te doen om dan zelf waar te nemen wat er aan de hand is zodat er eindelijk eens een keer echt actie genomen kan worden.

Voor de zoveelste keer: Dit probleem doet zich men enige regelmaat voor in heel Ziggo/Multikabel gebied in een Transport Stream. Veelal is het Transport Stream 7 op 514 MHz, maar het heeft zich ook voor gedaan in andere Transport Streams en alle kanalen in zo'n Transport Stream hebben er dan last van. Ik woon in Oosthuizen, TheOutsider in Hoofddorp en The_Doman in Den Helder. Geografisch verspreid dus in het Ziggo/Multikabel gebied en als dit probleem zich voordoet hebben wij er alledrie last van. Wij zijn de enigen die nog de moeite nemen om het te melden en alleen de Humax IR-FOX C heeft er last van. The_Doman is zo vriendelijk geweest om dit even uit te zoeken met al zijn verschillende ontvangers. Het kan dus in mijn ogen geen enkel probleem zijn om dit te reproduceren.

Het wordt volgens mij veroorzaakt door het plotseling optreden van packet loss. Er is namelijk geen sprake van opeens oplopende BER waarden waardoor er sprake is van slechte pakketjes. Er ontbreken opeens gewoon een X aantal pakketjes waarna het signaal weer normaal is. Voor de Humax IR-FOX C is dat kennelijk de aanleiding om zich dan opnieuw te synchroniseren met de headend met een freeze als gevolg. Voor mij is dit gedrag de reden om te concluderen dat niet alles wat Ziggo/Casema vanuit de headend verstuurt naar Ziggo/Multikabel gebied ook aankomt. Vandaar dat ik het onbegrijpelijk vindt dat jullie geen één of ander packet CC checker kunnen installeren op wat punten in Ziggo/Multikabel gebied om packet loss te monitoren.

Met een simpele DVB-C PC-TV kaart en wat freeware tools (je kent mijn configuratie) met een gezamelijke waarde van net iets meer dan 100 euro kan ik hier capture files maken van Transport Stream 7 en bij de tweede capture file van 300 MB is het al bingo: Weer sprake van opeens optredende packet loss. Zie de onderstaande afbeelding van het gratis toolje dat de CC counters controleert:


Als gevolg van die packet loss kloppen de PCR's ook niet meer, dus worden alle Elementary Streams niet meer als DVB compliant aangemerkt door dezelfde tool. Die schermafbeeldingen voegen echter niets toe aangezien het om de packet loss gaat. Het kost mij als amateur dus geen enkele moeite om een meting te doen waarin het probleem optreed en dus analyseerbaar is, dus hoe is het in vredesnaam mogelijk dat jullie als professionals dat niet kunnen onderzoeken en nog belangrijker, kunnen oplossen? Het irriteert mij mateloos hoe jullie met dit soort zaken omgaan. Het kan toch niet zo zijn dat de klanten tegenwoordig alles maar moeten gaan onderzoeken? Keer op keer komen deze problemen terug en er wordt niets gedaan om het echt op te lossen. Jullie willen respect? Dat kan zodra jullie je klanten serieus nemen en laten zien dat problemen actief worden opgelost i.p.v. af en toe reactief wat te resetten in de hoop dat het dan goed blijft gaan.