Los bericht bekijken
  #8  
Oud 26 april 2009, 20:59
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman74 Bekijk bericht
Zo'n lange storing als dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ben benieuwd of Ziggo hier nog een uitleg over gaat geven. Als ik de oorzaak weet, is het ook makkelijker om in te schatten of dit nog vaker voor gaat komen, en of het misschien verstandiger is maatregelen te nemen, waardoor ik minder afhankelijk ben van Ziggo.
Het was een stroomstoring in de straat waar een wijkkast stond (ong 1000 aansluitingen). De wijkkast stond dus zonder stroom, en daardoor ook alle straatkasten die op deze wijkkast aangesloten zijn. De stroomstoring duurde langer dan men eerst aangaf.

Helaas heeft de energiemaatschappij bij het oplossen van hun storing, de glasvezel kapotgetrokken die dezelfde wijkkast bediende. Dit gaf opnieuw vertraging voor een oplossing. De glasvezel is diep in de nacht door een aannemer hersteld.

De combinatie is dus een stroomstoring die zeker 4 keer langer duurde dan normaal, en daarna een glasvezelstoring. Deze combinatie komt eigenlijk nooit door. Over het algemeen duurt een stroomstoring 1-2 uur en een glasvezelbreuk 4-8 uur.