Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 april 2009, 09:13
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Dat er fouten worden gemaakt is weliswaar minder leuk maar kan men als klant nog wel mee omgaan. Punt is echter hoe gaat een bedrijf daarmee om? Pas je de zaak organisatorisch aan om deze verder te voorkomen en hoeveel inspanning doe je om het voor de klant alsnog in orde te brengen.

Het lijkt er toch wel op dat hoe groter de organisatie des te "moeilijker" het wordt om daar mee om te gaan. Aan de ene kant beschik je over de potentie om als bedrijf er op in te spelen, maar aan de andere kant lijkt het alsof degenen die het gaan oplossen teveel afstand hebben van de persoon die het probleem ervaart.

Probleem oplossen is/wordt dan gewoon "werk", het besef dat daar "iemand op zit te wachten" treedt daarbij naar de achtergrond. Dit zie je met name "verergeren" als het proces zich over meerdere schijven gaat afspelen, wat ook weer typisch is voor grotere organisaties.

Prima natuurlijk als je processen zo efficiënt mogelijk wilt inrichten, maar als je zoveel radertjes naadloos in elkaar wilt laten grijpen zal je de "machine" ook moeten inregelen en onderhouden. Ook dat is weer een vak op zich. De grote kunst is natuurlijk om de machine door te laten werken als er ergens een radertje hapert. En daar zit 'm nu net de kneep hoe je als bedrijf wordt beoordeeld.
__________________
BenJ