Los bericht bekijken
  #19  
Oud 23 april 2009, 09:07
tcbakker's schermafbeelding
tcbakker tcbakker is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 april 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
@allen:

In het Casema gebied worden (nog?) maximaal 2 publieke IP's toegekend per modem. In het Multikabel en @Home gebied is dit er 1. Vandaar dat het voor TS wel lukt om twee apparaten online te krijgen zonder router terwijl het anderen (uit andere regio's) niet lukt.

De modems van Ziggo gedragen zich als bridge vanaf het moment dat ze online zijn. Of het modem op dat moment zelf nog uit te lezen is, is afhankelijk van het merk/type van het modem. Bij Motorola's blijft dit mogelijk, bij bijvoorbeeld Arrissen is het modem intern niet meer bereikbaar wanneer het eenmaal online is.

De snelheid van de verbinding wordt bepaald in de configfile die het modem na activatie ophaalt. Het modem bepaalt dus hoe snel je gaat. Iemand met twee IP adressen heeft dus geen dubbele snelheid ten opzichte van iemand met een enkel IP.
Klopt inderdaad, heb gister even alles neergezet zoals ik eerder in dit topic aangaf, dus server op een publiek IP en de router op een public IP. De server krijgt netjes een 83.83 adres en de router krijgt ook een 83.83. Zitten beiden in hetzelfde subnet . Ook met de download even getest, als ik een pc achter de router opentrek dan haal ik daar 2,35mbit ps. Doe ik daarnaast de server ook wat aan om te downloaden haal ik max. 80 kbit en zakt de download van de pc in. Dus helaas dat gaat inderdaad niet op. Maargoed evenwel wel handig van die 2 IP adressen!