Los bericht bekijken
  #5  
Oud 22 april 2009, 11:01
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tcbakker Bekijk bericht
Oke maar hoe verklaar je dan dat er een DHCP server in de Motorola zit als er maar 1 apparaat aangesloten kan worden. Als ik de router er op aansluit wordt de router dus de DHCP server. en kan ik nooit meer het modem bereiken op het IP: 192.168.1.100

Dus iedere onwetende gebruiker die Ziggo aanschaft en de gelukkige is om een Motorola modem te morgen ontvangen en vervolgens een switch erachter zet met weet ik veel hoeveel poorten helpt mee aan het probleem met de IPv4 adressen. Ik denk niet dat Ziggo zoiets wil.

Stel dat een huishouden 5 pc's heeft. Vervolgens heeft dat huishouden ziggo met een Motorola modem en daarachter een 8 poorts switch. Dat zou betekenen dat er tenminste al 5 externe IP-adressen worden toegewezen aan de pc's in mijn geval.

Als iedereen dit doet is het voor Ziggo dus alleen maar nadelig omdat die steeds meer IP-addressen moeten aanschaffen en het op een gegeven moment opraakt.

Dus als je het niet erg vind geloof ik het verhaal van dat je beter een router achter de motorola kunt zetten niet.
Het modem moet je kunnen bereiken onder ip adres 192.168.100.1 account: admin ww: motorola

Maar goed, sinds mensenheugnis zet men achter het modem een router (met ingebouwde switch) om de internetverbinding goed te kunnen delen met meerdere PC's. Dus ja, je hoeft mij niet te geloven, maar wedden dat je gelijk internet hebt als je er gewoon een router tussenzet en deze goed instelt?

Het modem is niets anders dan een 'doorgeefluik' en de router achter het modem zorgt voor de uitgifte van interne IP adressen. Er zijn vast wel mensen die dit veel technischer uit kunnen leggen.

Maar wat je nou bedoeld met je 5 externe adressen? Je modem heeft 1 extern adres, je feitelijke IP adres verbonden met het WWW... daarachter komt de router die zijn eigen interne adressen geeft aan elke apparaat verbonden met de router (bekabeld of draadloos), zoals je zelf al zegt: 192.168.x.x f 10.x.x.x. Dan blijft er nog steeds maar gebruik van 1 extern adres hoor.

n en ander simpel uitgelgd!

Laatst gewijzigd door Ed; 22 april 2009 om 11:05 Reden: toevoeging link