Discussie: opzeggen
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 20 april 2009, 09:49
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
En Ziggo doet sinds kort mee aan de overstapservice:
Dat is al ruim een maand zo... Inderdaad. Het is echter beter om zelf je internet op te zeggen, met verschillende redenen.
Als je zelf belt met je huidige aanbieder (als het kan, doe het telefonisch!) kunnen zij je informeren hoe het precies in zijn werk gaat, wat hun voorwaarden zijn, en kun je soms ook een datum kiezen (zodat je bijvoorbeeld twee weken overlap hebt). Zo weet je zeker dat het allemaal goed gaat.
Het heeft verder geen enkel voordeel om dit te doen, ja het bespaart je een belletje, maar eigenlijk moet je het, Ziggo en de andere aanbieders kennende, even nabellen bij je oude ISP, dan had je het ook zelf kunnen opzeggen. Bovendien kom je zo ook niet sneller onder je contract uit. Je oude aanbieder zal je sowieso de maand(en) aan minimale contractsduur in rekening brengen. En als het opgezegd moet worden vóór een bepaalde datum voor je er weer een jaar aan vast zit, zou ik zeker zelf even bellen ipv hopen dat Ziggo het voor die dag heeft doorgegeven.
Daar komt bij dat dit, volgens verkopers, alleen via de website of via de klantenservice gedaan kan worden (met als nadeel langere levertijd en langere wachttijd respectievelijk), en dan nog alleen als je geen nummerportering wenst.