Discussie: Vraag: sterk wisselende ontvangst
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 19 april 2009, 19:22
Theunissen's schermafbeelding
Theunissen Theunissen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwstadt / Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung UE40B6000 met CI+, Philips 26PFL5604H met CI+, Humax ihdr-5400c en Humax HD5000
Berichten: 388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dokkie Bekijk bericht
Ik ben gisteren overgestapt naar digitale TV en ik heb een Humax IRHD-5000C aangeschaft. (decoder 199 en smartcard iets van 127 euries)
In totaal dus 326 euro ? Met alle respect maar dat kan niet kloppen, of ze hebben je in de winkel waar je hem gekocht hebt een grote fout gemaakt. Dat had je zelf ook trouwens kunnen weten of ben je soms een newbie die zich totaal niet voorbereidt op prijzen ?

199 euro voor de Humax IRHD-5000C is trouwens ook wel een beetje aan de hoge kant want via internet winkels kun je hem al kopen rond de 150 euro.

En voor 127 euro kun je ook 6 nieuwe smartcards kopen ! Een nieuwe smartcard kun je al kopen voor 20 euro (als je een beetje zoekt op het internet).

Wist je trouwens dat als je de aankoopbon naar Ziggo opstuurt je 50 euro (omdat je een HD decoder hebt gekocht met een startpakket) terug krijgt !

Ik ben trouwens ook wel benieuwd of ze je in de winkel niet een erg dure HDMI kabel hebben aangesmeerd, > 50 euro. Als ik hier wel eens lees dat sommige personen zich zo'n dure kabel aanschaffen (bij lengtes kleiner dan 2 meter) dan denk ik wel eens "die hebben een pan af". Je kunt een goede HDMI kabel van 1,5 meter lengte al kopen vanaf 10-15 euro.

Wat betreft je ontvangst probleem, heb je wel eens gekeken op de zenders welke je slecht ontvangt wat de sterkte en de BER waarde is (dat kun je zien bij Signaalontvangst via het Menu van de Humax). Als je een sterkte hebt van minder dan 10% dan weet je dat je ergens een probleem hebt in de bekabeling of het aansluitpunt (maak je gebruik van een splitter ?). De BER waarde moet eigenlijk altijd nul zijn. Bij waardes hoger dan nul krijg je blokjes te zien op je scherm.