Discussie: Vraag: sterk wisselende ontvangst
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 18 april 2009, 20:33
dokkie's schermafbeelding
dokkie dokkie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 april 2009
Locatie: Maasband
Ziggo Internet: basis
DTV: humax
Berichten: 9
Standaard sterk wisselende ontvangst

Ik hoop op nuttige tips voor probleemoplossing.

Ik ben gisteren overgestapt naar digitale TV en ik heb een Humax IRHD-5000C aangeschaft. (decoder 199 en smartcard iets van 127 euries)

Gisteren kreeg ik de meeste zenders goed in beeld, echter een aantal kanalen die analoog slecht al te zien waren (RTL 4, 5, SBS6, RTL7) waren ook digitaal slecht (haperende "digitale blokjes" en haperend geluid). Ik ben voor advies naar de dealer gegaan en die heeft mij een extra goede dure coax cable verkocht, waarna ook deze zenders goed te zien waren. Het zou een lokaal (zuid limburg) bekend probleem zijn. Alles leek dus gisteren goed te ontvangen na de nieuwe coax kabel.

Het viel wel op dat enkele (film)zenders af en toe niet zichtbaar waren met de melding "geen signaal" (E48-32). Vandaag krijg ik echter op de meeste kanalen deze fout (geen signaal) melding: NL 1, 2, 3 en RTL 4 doen het niet, 5, SBS 6 en RTL 7 weer wel en zo wisselen de wel en niet werkende zenders elkaar af.

De decoder staat op plm. 2 m afstand van de kabelaansluiting in de woning, is verbonden met de best afgeschermde coax kabel, die ik kon krijgen (zenders zijn analoog beter dan ooit te ontvangen!) en is met HDMI (2 meter lang) aangesloten op de HD-TV.


Vanavond kijk ik maar weer analoog, dus..........