Los bericht bekijken
  #47  
Oud 17 april 2009, 00:50
sokolum's schermafbeelding
sokolum sokolum is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 april 2009
Locatie: Online&Ziggo
Berichten: 71
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stedman Bekijk bericht
Gisteravond even na 6 uur werd ik teruggebeld door Ziggo. Ze hadden mijn probleem nogmaals onder de loep genomen en waren tot de conclusie gekomen dat de aanbiedende sites traag zijn.

Ik heb ze toen nogmaals duidelijk gemaakt dan de sites niet traag zijn, immers via een andere provider (in dit geval UPC) zijn de downloads wel goed.

Ook heb ik weer benadrukt dat de routing naar alle 'trage' sites bij Ziggo via above.net gaat en bij UPC via een ander netwerk.

O, zei de medewerker van Ziggo, dan is het wellicht toch een DNS-probleem. In dat geval ga ik verder met het onderzoek.

Wij wachten af.....
Zoiets noem je 'peering' partners in de wereld van ISP, dat kan ook een de concurent zijn van Ziggo. Een 'peering' partner gebruik je om andere netwerken te bereiken en te koppelen, zonder 'peering' partners heb ben je vrijwel van het internet geisoleerd. Het heeft NIETS met DNS te maken voor hoe je verkeer over het netwerk wordt gerouteerd, alleen waar het naar toe moet.

Daarom als je bijv. op de Sara een eigen aansluiting op het internet wilt hebben met een eigen AS nummer, zoals Startpagina (Ilse Media) dat doet, niet zonder een ISP kan. Want je AS nummer neem je mee in op met de ISP waarme je samen werkt, want dan maak je weer gebruik van hun 'peering (andere ISP's)'partners.

Je peering partners heb je meestal niet voor het uitzoeken en de samenwerking is op basis van bepaalde ciritiria's en ook dat verschilt weer per partner (is Ziggo interesant genoeg om mee te peeren).

Dus als Ziggo een k*t verbinding heeft, dan heeft iedereen in het Ziggo netwerk een k*t verbinding naar dat bepaalde netwerk en daar doe je weinig aan. Je kunt alleen hopen dat Ziggo op de achergrond op zoek is naar betere partners.

gr,
S.

ps: ik heb geen idee of je tegenwoordig je ook bij een peering parnter kunt inkopen...