Los bericht bekijken
  #8  
Oud 16 april 2009, 21:22
soundwork's schermafbeelding
soundwork soundwork is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 mei 2008
Locatie: Amersfoort (Casema)
Ziggo Internet: -
DTV: CI+ 1.3
Berichten: 265
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Etaoin Bekijk bericht
Klinkt misschien gek, maar wij hebben ook een tijd gehad dat alle HD zenders prima waren behalve History. Dat bleek uiteindelijk te liggen aan een slechte kabel tussen de muur en de ontvanger (Samsung). Waarom alleen History HD daar last van had en geen van de andere HD zenders (noch de gewone zenders) is me een raadsel, maar het was met het vervangen van de kabel wel opgelost. En nog gekker: History HD had het al maanden prima gedaan met diezelfde kabel, dus ik snap er nog steeds niks van.
Er zijn twee redenen hiervoor:
1. History HD is van transportstream gewijzigd in het voormalige Casema gebied (zie het onderstaande verhaal van ArChie op het UPC forum)
2. HD kanalen verbruiken meer bandbreedte dan SD kanalen. Dus dat HD kanalen storen en SD kanalen niet is om deze reden goed te verklaren. Dus als je signaalwaarde minder is, dan zijn de HD zenders de eerste die hierdoor gaan storen. Met de schotel merk je dit ook heel duidelijk.

Citaat:
Zoals gezegd kan ik niet oordelen over de ruimte op de kabel van UPC, maar laat ik een Ziggo voorbeeld geven waaruit blijkt dat de wegen van de kabelbedrijven veelal ondoorgrondelijk zijn. Bij Ziggo/Casema zitten Transport Stream 25 en 26 respectivelijk op de 162 en 170 MHz. Lage en storingsgevoelige frequenties waardoor het ook niet zo verwonderlijk is dat er relatief veel geklaagd wordt door abonnees in Ziggo/Casema gebied over problemen met France 2, History HD en Eurosport HD die via deze Transport Streams worden doorgegeven. Bij Ziggo/Casema is het frequentie gebied van 479,25 MHz tot zo'n 856 MHz gereserveerd voor de doorgifte van analoge TV kanalen. In dat frequentie gebied zijn er maar liefst 13 ongebruikte frequenties met een bandbreedte van 8 MHz. Alle ruimte dus om die Transport Streams 25 en 26 naar toe te verhuizen zodat de abonnees in Ziggo/Casema gebied geen problemen meer hebben met de kanalen in die Transport Streams. Er is geen enkele technische reden waarom digitale TV Transport Streams niet tussen de analoge TV kanalen mogen staan. Bij Ziggo/Multikabel en bij Ziggo/@Home is dat namelijk wel het geval. Ziggo/Casema verdomt het echter om die storende Transport Streams te verplaatsen, kennelijk omdat er een manager bij Ziggo/Casema rondloopt die van soort bij soort houdt op de frequentie band.

Voorheen werden er ook nog Eredivisie Live kanalen doorgegeven via die storende Transport Streams, maar die zijn na veel klachten verplaatst naar een andere Transport Stream waarbij o.a. France 2 nu in zo'n storende Transport Stream terecht is gekomen. Op zich goed nieuws voor de voetbal fans die veel betalen en geen storende kanalen voor dat geld verwachten, maar in feite is het te idioot voor woorden dat het probleem zelf niet wordt aangepakt terwijl er meer dan voldoende ruimte is om er iets aan te doen.