Los bericht bekijken
  #29  
Oud 16 april 2009, 20:34
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vettekees Bekijk bericht
Dat is grappig, want ik heb de Humax 5050C met de Samung 360 vergeleken, en het SD beeld van de Humax was beter dan de Samsung 360. De Humax had meer kleur en diepte in het beeld en was ook schoner. De Samsung was "vlakker" in het beeld met SD uitzendingen. Let wel, dan moet je de Humax wél via Scart RGB gebruiken en niet over de HDMI uitgang, omdat de upscale-processor meer versmering geeft. De Samsung 360 over 'RGB scart' is niet echt bijzonder en erg contrastloos vonden mijn broer en ik tijdens het testen. De Samsung 360 is via de HDMI uitgang getest.
De Humax 5050c was het beste, zolang je de Humax maar niet op de juiste manier gebruikt. Dus geen SD over de HDMI kabel, maar over 'RGB Scart'. En HD uiteraard over de HDMI aansluiting.
Via de component aansluiting hebben we niet kunnen testen. Maar dat schijnt volgens zeggen nog het mooiste te gaan bij de 5050C. Maar dat gaan we nog testen.


Wat dat betreft is het net een audiofiele hobby. De één koopt bijvoorbeeld een versterker van 10.000 Euro en is er helemaal lyrisch over, en de ander zou dezelfde versterker nog niet voor niets wilen hebben. Dat zelfde zie je hier ook een beetje gebeuren. Al ben ik het er ook mee eens dat SD over de HDMI kabel geen succes is bij de 5050c. Veel teveel fijne versmering in het beeld. Op dat punt is het echt een beetje een blunder van Humax, omdat je telkens moet schakelen naar RGB Scart of HDMI. Gebruik je de Humax op de onjuiste manier, dan vindt ik het beeld van de Humax een plaatje om te zien en bijna niet te verslaan.
Wat voor n monitor gebruik jij? Plasma? LCD? afmetingen? Native resolutie?
Al die dingen spelen een rol.....

Een enkele uitzondering daargelaten zijn het de kleinere schermen, de HD readys en de LCD's die de voorkeur geven aan de Humax. De Plasma's, de full HD 1080p resolutie en de grotere schermen bevoordeelen de Samsung

Dat zou dan de Humax meer middle of the road en de Samsung meer de high end receiver maken.

Het is net als je Hifi, als je je dure versterker aansluit op goedkope speakers (of omgekeerd) haal je nooit het optimale resultaat