Los bericht bekijken
  #67  
Oud 16 april 2009, 18:49
hapklaar's schermafbeelding
hapklaar hapklaar is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 april 2008
Locatie: Groningen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra met Arris TM702B
DTV: Panasonic GT60
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Hij vind 4 downstreams, maar de powerlevels van alle 4 de downstreams zijn verre van ideaal te noemen. Kan het zijn dat het modem niet direct op het AOP aangesloten is en/of niet met een korte kabel of dat er bijvoorbeeld andere/extra apparatuur tussenzit zoals splitter(s) of versterker(s)?

AOP bevind zich meestal in of de woonkamer (oudere woningen) of in de meterkast (99,9% van de recentere woningen). Daarop als eerste enkel de bijgeleverde splitter en het modem daar direct weer op aangesloten met een korte kabel. Alle andere mogelijke situatie/aansluitmogelijkheden zouden een oorzaak kunnen zijn van de slechte powerlevels.
Ik heb altijd al zulke downstream levels gehad. Hij zit overigens wel rechtstreeks op het AOP in de woonkamer aangesloten met de korte kabel die door Ziggo geleverd is via bijgeleverde splitter. Voor de tv heb ik in dit huis ook al altijd een antenneversterker moeten gebruiken. Minimale signaal level voor een modem is volgens mij -16dBmV?

Ik kan de modem eventueel nog achter mijn antenneversterker hangen, die versterkt ook retoursignaal en kan hier dus mee omgaan. Maar hier zal ik niet 40mbit mee krijgen