Los bericht bekijken
  #6  
Oud 15 april 2009, 10:46
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door awjvanede Bekijk bericht
Ok, bedankt voor de uitleg.

Ik zou ook graag met passive FTP werken maar de provider van een site die ik beheer vereist nu active FTP...

Ik gebruik nu een draadloos router van ICIDU. Denk je dat wanneer ik mijn PC met de kabel rechtstreeks op het modem aansluit het wel werkt?
Ja dat denk ik wel, tenzij de firewall in je PC dan de poort niet openzet.
Een andere oplossing zou zijn om gebruik te maken van een ftp-client die een vaste poort gebruikt voor de retourverbinding. Volgens het protocol geeft namelijk de client de poort door aan de server en misschien kun je dat bij sommige clients dan als voorkeur instellen. In dat geval hoef je alleen die poort in te stellen in je router bij portforwarding.
In principe zou het in een linux-router ook nu wel in te stellen moeten zijn, je zou in dat geval op afzender ip-adres (de server) en afzender poort (20) kunnen triggeren.

Een andere optie die je nog kunt uitproberen is om de zogenaamde DMZ in te stellen op je router, desnoods alleen als je het ftp programma wilt gebruiken en later weer uit te zetten. Met DMZ stuurt je router alles wat binnenkomt door naar een lokale computer. Dat is dan eigenlijk hetzelfde effect als je computer rechtstreeks aansluiten op de modem, met dit verschil dat je dat weer uit kunt zetten in de router. Ik neem aan dat jouw router ook een DMZ mogelijkheid heeft.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....