Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #56  
Oud 14 april 2009, 05:23
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EricH Bekijk bericht
Hiermee ga je langs mijn argument heen dat je toch een tweede apparaat, naast de televisie, aan heb moeten staan, om alleen maar info te kunnen op doen. In deze tijd (met een behoorlijke energiecrisis) vind ik dit een verkeerde methode.
Dus ik neem aan dat jij een klein formaat tv hebt staan? Een kleine tv verbruikt aanmerkelijk minder stroom als een grote(re)variant en ook dat lijkt me niet erg wenselijk als ik jou redenatie doorvoer. En dan heeft men zeker ook geen plasma tv omdat die nog een tandje minder zuinig met energie omspringen.

Op zich heb je wel een argument omtrend het energie gebruik, echter zolang er volop groot formaat lcd/plasma tv's verkocht worden en men tegenwoordig ook volop gebruikt maakt van luxe als elektrische terras verwarming dan valt het energie verbruik van die stb erbij in het niet.

En als het vanuit milieutechnisch oogpunt is. Dan zitten er bij luxe producten als (elektrische)terras/buiten verwarming veel grotere winsten. Laten we dat dan eerst eens gaan afschaffen en ons bezinnen.
__________________