Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #55  
Oud 13 april 2009, 23:36
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Ja, een onzinnig verband. Het door kabelaars omzetten van een digitaal dvb-t signaal in een analoog signaal wordt omschreven als "technisch ein aufwendiger Unsinn.", vrij vertaald "technisch complex en onzinnig". Waarom het complex is snap ik niet, elke standaard decoder doet het, en het maakt technisch niet uit of die bij het kopstation staat of bij de eindgebruiker. Hier heel gebruikelijk, waarschijnlijk voor bijna alle zenders die analoog te ontvangen zijn. Die worden bijna allemaal digitaal aangevoerd, en in het kopstation omgezet in analoog.
Ik vat die opmerking zo op, dat het vreemd is een technisch beter, anders opgebouwd signaal weer terug te zetten in een analoog signaal.Die techniek hebben we nou net verlaten.
Als we het tempo van de technische ontwikkelingen net zo "snel" te laten verlopen als de zwakste (lees:langzaamste) schakel, zouden we m.i. pas afkomen van analoog bij het overlijden van de laatste analoge die-hard(!). En we zouden ook geen analoge ruimte vrij kunnen maken voor meer HDTV. Daar gaan onze mooie platte HD-schermen.