Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #54  
Oud 13 april 2009, 23:17
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Verder wordt in het artikel toch een link gelegd tussen analoge satelliet-verspreiding en analoge kabelverspreiding (van dezelfde zenders).
(Die discussie wordt in Nederland rond analoge doorgave van TV5 gevoerd.)
Ja, een onzinnig verband. Het door kabelaars omzetten van een digitaal dvb-t signaal in een analoog signaal wordt omschreven als "technisch ein aufwendiger Unsinn.", vrij vertaald "technisch complex en onzinnig". Waarom het complex is snap ik niet, elke standaard decoder doet het, en het maakt technisch niet uit of die bij het kopstation staat of bij de eindgebruiker. Hier heel gebruikelijk, waarschijnlijk voor bijna alle zenders die analoog te ontvangen zijn. Die worden bijna allemaal digitaal aangevoerd, en in het kopstation omgezet in analoog.

Het zou misschien onzinnig zijn als elke kabelklant al een digitale decoder had, maar uit het artikel wordt duidelijk dat dat in Duitsland nog minder het geval is als in Nederland.

In Nederland gaat het bij TV5 helemaal niet over analoge doorgifte op satelliet die niet meer gebruikt kan worden voor kabel, het gaat o.a. om geld. TV5 mocht zich nog wel beschikbaar stellen voor het analoge pakket, "alleen dan wilde Ziggo ons niet betalen." Zie Kabelraad maart, pagina 6 (pdf), "TV5Monde niet meer beschikbaar bij Ziggo"

In ruil voor het niet meer analoog beschikbaar stellen krijgt TV5 dus betaald, en een garantie van opname in het digitale pakket. Een dergelijke truc heeft Ziggo ook met Family 7 uitgehaald, en ook UPC is er goed in, met o.a. TV Oranje.