Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #50  
Oud 13 april 2009, 22:29
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EricH Bekijk bericht
Echter, daar waar het gaat om uitsluitend informatievoorziening, is er naar mijn mening geen extra (energie)bron nodig om de televisie aan te hoeven zetten.
Het gaat er mij om dat je voor info voorziening nog een extra bron nodig hebt, naast je televisie. Of dit nu vanuit de ether, sataliet of cabel komt doet er niet toe.

Om erlijk te zeggen, ik doe er nu ook niet zuinig mee, maar je moet er wel zuinig mee om kunnen gaan. Bij uitsluitends digitale tv kan dit dus niet. Eveneens niet, zoals in jouw voorbeeld, met meerdere providers.
Ik begrijp je argumentatie wel, maar je redenatie is niet reeel. Er zijn veel apparaten in huis die stroom verbruiken en ook nog in de standby-stand staan, maar dat je nou net uitgerekend het digitale tunertje aanwijst als de druppel die de emmer doet overlopen, lijkt me willekeur.

Koop in de toekomst een energiezuinige tv (of een tv met ingebouwde DVB-T of DVB-C, of zelfs DVB-S tuner) en je hebt toch een milieubewuste keus gemaakt. Die kant gaan we toch op, denk ik.