Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #47  
Oud 13 april 2009, 20:22
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FJRobert Bekijk bericht
En dan nog opereert Caiway volgens mij alleen in gebieden waar andere analoge aanbieders zijn. Zoals gouda daar heb je Rekam (analoog) en Caiway (digitaal), don´t shoot me if I have wrong. http://www.digitalekabeltelevisie.nl/waar/caiway.shtml
Pang! Sorry, maar Caiw (het bedrijf heet Caiw, de dienst Caiway) heeft een eigen netwerk in het Westland waar ze het hele pakket levert; 24 analoge zenders, digitaal en internet en telefoon. Daar zit geen andere aanbieder op.

Daarnaast is Caiw ook digitaal signaalleverancier voor een aantal kleinere kabelaars, zoals Harderwijk, Pijnacker en Kabeltelevisie Brabant Gelderland. Op die netwerken blijven mensen gewoon klant van hun eigen lokale kabelaar.

Voor de Rekam (Gouda) is het weer anders, daar zijn Rekam en Caiw concurrenten. Caiw heeft alleen een digitaal pakket, Rekam analoog en (beperkter) digitaal.

Caiw is inderdaad van plan op haar eigen netwerk analoog uit te schakelen per eind 2010. Dat is nog niet definitief besloten. Maar er zijn wel een paar verschillen met de situatie bij Ziggo; het digitale basispakket bij Caiway is niet gecodeerd, zodat het met elke DVB-c ontvanger te kijken is zonder smart-card. En bij de introductie van digitaal heeft Caiw alle abonnees een gratis (alleen 10 euro administratiekosten) decoder gegeven. Abonnees worden dus niet op kosten gejaagd bij uitschakelen analoog.

Laatst gewijzigd door digitalekabeltelevisie; 13 april 2009 om 20:28 Reden: typo