Los bericht bekijken
  #160  
Oud 13 april 2009, 16:17
EricH's schermafbeelding
EricH EricH is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Huizen Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Terratec Cinergy DVB-C PCI ; HUMAX IR-Fox C
Berichten: 19
Standaard Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Ik zie dat er op dit forum onderdeel ook een aantal ziggo medewerkers aan mee doen.
Vandaar dat ik het nu zo probeer.

Ik ben sinds kort lid van dit forum en maak gebruik van een terratec pci ci kaart met alphacrypt.

Via diverse fora en zelfondervindingen heb ik mijn smartcard nu zo werkend dat ik elke zender binnen krijg, die voor mij van toepassing is, op “uitzending gemist” na.

Naar aanleiding van de aanschaf van deze kaart eveneens mijn interne bekabeling veranderd. Op zo’n manier dat mijn kwaliteit overeenkomt met het inkomend signaal (beiden 98%).
Dit overigens ook met dank aan de opleiding bij conculega UPC (mag ook wel eens gezegd worden dat sommige helpdeskmedewerkers echt meedenken, evenals medewerkers audio/video speciaalzaken).

Na langdurig na blijven vragen bij de helpdesk van ziggo, ben ik er ook achter gekomen dat mijn uitgaand signaal ook in orde is (waarom dit zo lang duurde is mij geheel onbekend, bij eerdere vermelde conculega is dit in een oogopslag zichtbaar).

Mij blijft het idee dat ziggo haar “eigen” producten wil afschermen, en dit dus alleen maar toelaat met een beperkte Cisco.

Uit eigen ervaring weet ik dat veel van de niet gecertificeerde apparatuur ook terecht niet gecertificeerd is, wegens de beperkte kwaliteit. Echter, er zijn ook een hoop producten, waaronder de terratec cinergy pci ci, die de standaard kwaliteit (ver) te boven gaan.
Ter verduidelijking, dezelfde kabel aansluiting krijg ik om mijn humax 70% signaal en 100 procent kwaliteit. Beide percentages zijn op tientallen afgerond. (Waarbij eveneens de melding van bekabelingsleverancier dat 65% signaal alhier normaal is).

Mijn vraag is, waarom wordt er reclame gemaakt voor interactieve televisie en gefactureerd, maar wordt dit niet gewoon doorgegeven.
Indien doorgave wel het geval is, kan ik dit, ook op een niet gecertificeerde decoder, gewoon ontvangen/gebruikt worden.

Buiten deze vraag om wens ik ook graag een antwoord op de vraag wat de juridische grond waarom ziggo (voorheen casema) afschermt dat niet deze mogelijkheid er uitsluitend is voor hun “eigen” producten.
Deze vraag is reeds eerder in mei 2007 gesteld aan casema. Echter geen antwoord op gekregen.
Mede wegens uitlijven van beantwoording, plus de (Europese) wetgeving hierover, ga ik ervan uit dat ik binnen 14 dagen hierover bericht ontvang van ziggo. Zonder tegenbericht mag ik ervan uit gaan dat mijn kabelbedrijf het niet zal lukken om pure technische ondersteuning te bieden, echter wel haar aanbod, welke ik wens af te nemen, ook aan mij doorgeeft.

Met vriendelijke groet,

Eric Heining
eric.heining@ziggo.nl