Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #32  
Oud 13 april 2009, 10:58
FJRobert's schermafbeelding
FJRobert FJRobert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 augustus 2008
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 308
Standaard

Eigenlijk een nutteloze discussie, de technieken op tv gebied gaan door dat kan niemand tegenhouden. Maar ik denk niet dat het zo´n vaart zal lopen, we staan pas aan de vooravond van het digitale tijdperk.

Als ik nu kijk naar al die mooie digitale zenders op TV, wat valt mij op nog geeneens de helft van het aanbod wordt doorgegeven in breedbeeld 16:9. Zelfs dit is nog in ontwikkeling, terwijl de eerste breedbeeld film al in in 1950 werd geïntroduceerd. Philips kwam in 1992 met z´n eerste breedbeeld televisie en in 2005 werd het merendeel van de Nederlandse TV zenders nog in het formaat 4:3 uitgezonden. In 2007 begon pas een beetje de opmars te komen van breedbeeld en dat is 15 jaar geleden na de eerste verkoop van een breedbeeld TV.

Dit gebeurt ook met digitale TV, pas over 15 jaar is de ontwikkeling zover dat digitaal niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. En over 30 à 40 jaar kunnen we 3D tv kijken zonder brilletje en over 100 jaar hebben we het over een holografische beelden zoals bij Star Trek op het holodeck.

Ik hoop dat mijn statement hier een beetje overkomt. Één ding weet ik zeker de techniek ligt op de planken maar is de mensheid er klaar voor.