Los bericht bekijken
  #26  
Oud 12 april 2009, 21:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door musicman Bekijk bericht
Ergo: ZIGGO zit met een groot probleem op het gebied van de verbinding en de SLA; een probleem wat te groot is om op dit moment afdoende op te lossen.
Vreemd, want je ip-adres hoeft helemaal niet te wisselen. Het zou nog aan je router kunnen liggen, ik heb meer mensen gezien met gelijksoortige problemen die met een bepaalde firmware versie van een linksys modem optrad. Zelf wisselt mijn ip nooit.


Paar vragen:
  • Wat is je leasetijd ?
  • Weet je zeker dat je firewall niet bepaalde poorten blokkeert die voor DHCP gebruikt worden ?
  • Wat voor router gebruik je (met welke firmware) ?
Citaat:
Ik heb speciaal mijn interne netwerk verbouwd om in te kunnen loggen op mijn modem, en ik zie daar in de log om de 4 seconden een melding "DIST: Unexpected management Message Type->33 - Discard message". Meer mensen in het Ziggo domein zouden dit probleem hebben, zo leert google mij. Wellicht dat dit er mee te maken heeft.
Die melding heeft er niets mee te maken, is een info bericht van het modem en het dhcp protocol zit hoger.
Maar waarom heb je het interne netwerk verbouwd om in je modem in te kunnen loggen ? Het ip-adres van het modem zit normaal gesproken buiten het lokale netwerk (tenzij je een lokaal netwerk hebt waar 192.168.100.x in valt, maar da's geen goed idee...) dus je kunt het modem gewoon rechtstreeks via je router benaderen normaal gesproken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....