Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #21  
Oud 12 april 2009, 19:09
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mandersp Bekijk bericht
Ik denk als ze alle analoge kanalen eraf zouden halen een aantal mensen niet meer kunnen kijken omdat ze niet snappen hoe het nou werkt met 2 afstandsbedieningen, een decoder en een tv.
Nu kan je met een afstandsbediening en een tv af als je analoog wil kijken, dit is nogal logisch voor een aantal mensen.
Voor digitaal heb je een afstandsbediening, een tv, een afstandsbediening en een digitale decoder nodig wat niet logisch is voor een aantal mensen.
Een beetje een flutargument, want als je een 'ouderwetse' videorecorder gebruikt dan heeft die toch ook een eigen afstandsbediening. Elk apparaat een eigen afstandsbediening is volkomen 'logisch' om jouw oneigenlijke taalgebruik maar even te hanteren.

Ook zijn dit achterhaalde argumenten, want het zal niet lang meer duren voordat elke nieuwe TV is voorzien van een ingebouwde digitale tuner, en dan heb je weer 'net als vroeger' te maken met alleen een TV met één afstandsbediening. In Frankrijk moet elke nieuw verkochte TV al wettelijk verplicht voorzien zijn van een ingebouwde digitale HD (!) tuner.

Citaat:
Ook vind ik het dan niet meer dan juist dat ze de verplicht doorgegeven kanalen gratis doorgeven op het digitale net.
Nu hoeft dit alleen analoog.
Dat zou inderdaad wettelijk geregeld moeten worden, en dan niet alleen voor DVB-C via de kabel maar ook voor DVB-T via de ether.

Citaat:
Ook ga je de lokale omroepen verplichten om een heel duur apparaat er tussen te laten zetten om hun signaal digitaal te door te laten geven, de meesten hebben niet zo'n budget en moeten dan helaas afhaken.
Het hele productieproces is bij televisie allang gedigitaliseerd, zodat de kosten ook voor lokale omroepen om digitaal te gaan distribueren echt niet zo hoog zijn.