Los bericht bekijken
  #25  
Oud 12 april 2009, 12:44
musicman's schermafbeelding
musicman musicman is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2007
Locatie: hoofddorp - multikabel
Ziggo Internet: Multikabel Family - Motorola
DTV: GigaBlue HD Quad Plus
Berichten: 43
Standaard

Ik had geen idee dat mijn post zoveel emotionele reacties los zou maken. Blijkbaar raakt het een gevoelig punt.

Even nog de stand van zaken ter plaatse: Na een klacht bij ziggo is er (inderdaad) een monteur langs gekomen die het modem vervangen heeft. Dit was, zoals ik al verwachtte, niet de oplossing voor het probleem. Het merkwaardige is dat de monteur ook deze insteek had. Hij heeft het niet met zoveel woorden gezegd, maar het leek hem ook sterk dat de oorzaak in het modem zat. Het lijkt een standaard procedure bij onze vrienden van ziggo, om meteen het modem te vervangen. Een cosmetische oplossing, om de klagers enigszins buiten de deur te houden.
Ergo: ZIGGO zit met een groot probleem op het gebied van de verbinding en de SLA; een probleem wat te groot is om op dit moment afdoende op te lossen.

Toen ik afgelopen week meldde dat ik nog steeds een probleem heb, dat met het vervangen van het modem, het probleem niet is verdwenen en dat ik meer van hun verwachtte in de zin van meldingen, support, aftersales, etc., kreeg ik voor de zoveelste keer de handleiding toegestuurd hoe ik het modem kan resetten (spanning eraf). Blijkbaar zit ziggo ook niet te wachten op informatie betreffende het probleem. Ik heb speciaal mijn interne netwerk verbouwd om in te kunnen loggen op mijn modem, en ik zie daar in de log om de 4 seconden een melding "DIST: Unexpected management Message Type->33 - Discard message". Meer mensen in het Ziggo domein zouden dit probleem hebben, zo leert google mij. Wellicht dat dit er mee te maken heeft.

Ook ik draai een interne webserver, onder meer met een CRM tool voor mijn werk, dus een continu wijzigende IP is niet echt handig. Via een klein (tcl) script op de linux server krijg ik wel ieder nieuw IP adres toegemaild, maar echt een oplossing is het niet.

Ik sluit me ook aan bij de alom gehoorde kreet om informatie richting ziggo. In mijn werk ben ik ook verantwoordelijk voor het in stand houden van faciliteiten voor externe klanten, en daarbij heb ik wel geleerd dat duidelijkheid en uitleg een stap in de goede richting is om het probleem te lijf te gaan. dus.. Ziggo, laat wat van je horen, en niet alleen als er geld verdient kan worden.

Patrick.