Los bericht bekijken
  #69  
Oud 11 april 2009, 18:03
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
Voorlopig zijn er alleen maar zenders en diensten bijgekomen.
Voor voormalig Casema klanten zijn er misschien kanalen bijgekomen sinds Ziggo, maar voor @Home en Multikabel ligt dat wat anders. De laatste tijd zijn er voornamelijk kanalen verdwenen.

Citaat:
Dat analoog (gedeeltelijk) afgebouwd wordt ligt nogal voor de hand. Inderdaad om ruimte te maken: op 1 analoog kanaal kunnen ca. 6 digitale zenders, in een veel betere beeldkwaliteit.
Misschien is het handig om eerst eens dit topic door te lezen voordat je deze discussie opnieuw start. Tot dusver zijn frequenties die zijn vrijgekomen door analoge kanalen te verwijderen niet in beslag genomen door andere diensten maar toegevoegd aan de voorraad ongebruikte frequenties. Vooral bij Ziggo/Casema is dat zeer duidelijk omdat zij hun frequentie band opdelen in blokken waarbij zij het blok voor de analoge TV kanalen niet gebruiken voor andere diensten. Er komen door het verdwijnen van analoge kanalen meer en meer ongebruikte bandbreedte in dat blok dat pas te benutten is als Ziggo/Casema weer eens een grote analoge kanalen opschuif actie uitvoert zoals een paar jaar geleden voor het laatst is gebeurd. Technisch nergens voor nodig, maar er is kennelijk een manager bij Ziggo/Casema die van soort bij soort houdt bij de indeling van zijn frequentie band.