Los bericht bekijken
  #14  
Oud 11 april 2009, 16:08
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dickterlouw Bekijk bericht
Vandaag getest, bij iemand (in hetzelfde gebied) in een externe Humax-decoder gestopt. En wat zien we? Alle zenders komen uitstekend door!
De smartcard lijkt dus goed te zijn...

Ik overweeg nu serieus om toch maar over te stappen op een externe decoder al zou ik dat toch zonde vinden, want voor zover ik de zenders kan bekijken ben ik uitermate tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit.
Iemand nog een idee
Ik blijf het een vreemd probleem vinden. Het feit dat teletekst gewoon werkt bij de zenders die op zwart staan (en wel teletekst uitzenden natuurlijk, niet alle zenders doen dat) is het bewijs dat de ingebouwde DVB-C tuner wel degelijk alle zenders ontvangt.

Ik krijg hier precies hetzelfde als ik een niet-aangemelde smartcard waavan de preview periode is verlopen in de AlphaCrypt in mijn Sony TV steek: gecodeerde kanalen blijven (uiteraard) zwart, maar teletekst werkt.

Er moet bij jou dus een probleem zijn bij de samenwerking tussen je AlphaCrypt module en de smartcard. Probeer de Alphacrypt te ruilen, want deze zal zo in een andere ontvanger met CI slot evenmin goed werken. Mischien kun je tevoren nog even proberen om alle fabrieksinstellingen van de AlphaCrypt module terug te zetten. Dat gaat via het setup menu van de TV.