Los bericht bekijken
  #217  
Oud 11 april 2009, 09:20
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Ja maar niet voor de zenders die je erop krijgt, is het verhaal van ArChie. Dat laatste zou dus slechts een klein, variabel, deel van het abonnementsgeld uit maken.

Blijft bij mij dan wel de vraag, of ik dan voor de infrastruktuur dubbel betaal als ik ook het internetsignaal -over diezelfde kabel - ontvang.

Ik denk dus dat die infrastuktuurkosten veel meer omvatten dat alleen die kabel, Uiteraard: er zijn kopstations, schakelkasten, er is personeel, enz..
Ik heb het even terug gezocht aangezien het eerder bij in een discussie hier op het forum aan de orde is gekomen:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...4&postcount=35

Citaat:
Opbouw tarief Standaard RTV-pakket
In het tarief voor het Standaardabonnement van bijvoorbeeld € 15,90 incl. BTW per maand zit een bedrag van circa € 1,40 inclusief BTW voor de directe content-kosten. Deze content-kosten bevatten de vergoedingen voor programma’s en vergoedingen die betaald moeten worden aan de diverse rechtenorganisaties zoals Buma, Agicoa, Sena en dergelijke.

Het overige deel van het tarief betreft de kosten voor de aansluiting op het netwerk, het onderhoud van het netwerk, de ontvangst van de programma’s en de distributie naar alle aansluitingen plus een redelijke vergoeding voor het geďnvesteerde vermogen. Verder betreft het de kosten van de klantenservice, helpdesk, technische service en dergelijke.
De Casema website als bronverwijzing bestaat niet meer. Als je deze 15 euro nog wat gaat vergelijken met kleinere CAI's die met minder winst genoegen nemen dan wordt mij in ieder geval duidelijk dat die "redelijke vergoeding voor het geďnvesteerde vermogen" bij de grote commerciele kabelbedrijven aanmerkelijk te noemen is.