Los bericht bekijken
  #65  
Oud 11 april 2009, 02:54
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie
Als dit een reden is voor Ziggo om de lokale omroepen niet digitaal door te geven zal ze toch echt een ontheffing moeten aanvragen. En dat is voor zover ik weet niet gebeurt.

http://dutchmedia.nl/blog/?p=1601

Citaat:
Ziggo heeft de openlijke aanval gekozen op programmaraden en heeft daartoe een ontheffingsverzoek neergelegd bij het Commissariaat voor de Media. De Mediawet voorziet in een mogelijkheid ontheffing te vragen in het kader van ‘disproportionele kosten’, het ‘belemmeren van innovatie’ of ‘anderzins onredelijke uitkomsten’. In de optiek van Ziggo is het nodig om zonder programmaraden te werken om de digitaliseringstendens en daarmee innovatie te kunnen plegen op de televisiemarkt. Gerard Lieverse sprak namens Ziggo bij het Commissariaat voor de Media over analoge kabeltelevisie als een techniek die uit het ’stenen tijdperk’ afkomstig is.
Citaat:
Alhoewel Ziggo stelt verder te digitaliseren, weigert ze in te gaan op de vraag op welke wijze en met welk indicatief tijdspad. Gradus Vos verklaarde bij Hardware Info dat het tot de periode 2014 tot 2019 kan duren voordat analoge kabeltelevisie uitgefaseerd is. Een andere kabelaar, CAIW heeft dit wčl gedaan, maar heeft daartoe geen conflicten met haar programmaraad.