Los bericht bekijken
  #213  
Oud 11 april 2009, 02:22
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
Grrr... ja, je hebt gelijk. Ik ben het gewoon krom aan het uitleggen.

Om op je media center gebruik te kunnen maken van alle kanalen van digitaal tv kun je kiezen voor de FloppyDTV met Alphacrypt CAM oplossing. Dat werkt hartstikke goed (ben ik ook zeer tevreden over!)

Je kunt echter ook kiezen voor een andere oplossing: je settop box gebruiken en die aansluiten op je media center. (En niet zoals ik eerst zei op je analoge tuner kaart, maar gewoon op een video ingang.) Ik heb begrepen, dat daarmee je signaal analoog wordt (uitgaande van een SD settop box). Op zich zou ik dat ook wel prima vinden. Echter, de functionaliteit van media center schijnt een stuk te verslechteren. (Minder goed kunnen werken met de EPG en dat soort zaken.) Wat ik voorstel is een oplossing waarbij een kaart in de pc het werk van een settop box overneemt, maar toch het principe gebruikt dat je die kaart aansluit op je video ingang. Daarmee maak je dan volgens mij het signaal net zo analoog als wanneer je vanuit de uitgang van je settop box naar je video ingang gaat, maar je zou wel een stuk functionaliteit kunnen behouden.

Voor mensen als mij zou dat namelijk wel een oplossing zijn. Ik was op zich tevreden met de kwaliteit van de settop box, maar ik wilde graag de functionaliteit van een media center hebben.
Ik denk niet dat iemand zoiets gaat ontwikkelen. Je blijft namelijk zitten met het probleem dat je zelf ook al aangeeft, namelijk dat er niets via software te besturen zou zijn aan zo'n kaart die een geheel gesloten systeem vormt. Bovendien wordt zo'n oplossing met de opkomst van HDTV nog minder interessant. Het is nu al zo dat analoge uitgangen van bijvoorbeeld Bluray spelers zijn gecastreerd en bij beveiligde Bluray schijven (eigenlijk alle commerciële Bluray's) alleen maar een signaal in SD kwaliteit leveren via de analoge uitgangen. Daar heb je dus straks allemaal niets aan.