Discussie: stoppen analoge tv
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 11 april 2009, 02:09
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nossie Bekijk bericht
Hallo Allemaal,

Ikzelf heb geen ziggo, maar CAIWAY.

Maar dat maakt even niet uit...het probleem is dat CAIWAY heeft aangekondigd om te willen stoppen met analoge tv.

Het zal daarom niet lang duren voordat alle andere kabelaars dit ook gaan doen!!!

Mooi zou je denken, meer ruimte op de kabel voor digitale tv....

Maar heb je al bedacht wat dat betekent voor je videorecorder, of je net aangeschafte harddiscrecorder....die kun je gewoon in de vuilnisbak gooien!!! Deze hebben geen digitale tuner, dus worden onbruikbaar voor het opnemen van tv programma's!!

Laat ook weten dat je tegen het stopzetten bent van analoge tv, wordt dus lid van deze hyves: http://analogetvja.hyves.nl/

Of zouden de kabelaars alle mensen aanbieden om hun 'oude' recorder om te ruilen voor een exemplaar met een digitale tuner???
Beetje zinloze stemmingmakerij vind je niet? Ik neem al zeker drie jaar uitsluitend digitale TV programma's op, en dat gewoon met mijn bestaande DVD/HDD recorder (die inderdaad uitsluitend een analoge tuner aan boord heeft). Toch werkt dat allemaal prima. Ik kan de recorder via synchro-rec ook aansturen vanuit de decoder, zodat alleen de timer in de decoder hoeft te worden geprogrammeerd. En tegelijk kijken naar een andere digitale zender is ook al geen probleem meer sinds ik een TV heb met een ingebouwde DVB-C tuner. En zelfs als je niet zo'n TV hebt dan kun je voor twee tientjes op marktplaats een losse extra decoder kopen.