Los bericht bekijken
  #211  
Oud 11 april 2009, 01:48
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
Sorry...ik heb het niet helemaal duidelijk gemaakt. Men stelt altijd dat wanneer je je settop box op je tv of je media center aansluit dat dat analoog is. Je sluit het ding immers aan op een analoge tuner.
Als ze een dergelijk principe voor in mijn mediacenter maken (dus je sluit de kabel aan en binnen in mijn mediacenter wordt het signaal doorgelust naar een normale analoge tuner kaart) ben ik tevreden!
Hier kan ik je totaal niet volgen, wat je hier zegt is technisch gewoon onzin. Een set top box kan een digitale uitgang hebben (HDMI) en analoge uitgangen (composiet, S-video, RGB SCART, Component) en één van die signalen sluit je aan op een TV. Dat hoeft dus niet persé analoog te zijn, maar bij set top boxen die geen HD zenders kunnen ontvangen zal dat in ieder geval wel analoog zijn aangezien SD ontvangers geen HDMI aansluiting hebben. Maar van een aansluiting op een (analoge of digitale ) tuner is geen sprake want die set top box is je tuner. De tuner in de TV doet helemaal niet mee als je met een set top box digitale TV kijkt.

Hetzelfde geldt voor een mediacenter, als je daar een analoog videosignaal in stopt dan komt er helemaal geen tuner meer aan te pas. Wat je in dit verband met doorlussen bedoelt is mij een raadsel.