Los bericht bekijken
  #22  
Oud 10 april 2009, 21:37
Hillpet's schermafbeelding
Hillpet Hillpet is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Locatie: Hengelo, @Home
DTV: Humax 5050c, PCH-C-200, Siemens Gigaset 750c
Berichten: 88
Standaard Metafile structuur

Om op de originele vraag terug te komen, de 5050c slaat de opnames op in een 4-tal files/folders. De files hebben de naam gevormd door de event naam gevolgd door een time/date stamp die het bestand uniek maakt voor Linux, bv Journaal_20080410_2000.*. De gemultiplexte audio/video/subtitling etc staat in een Single ProgramTransport Stream bestand met als extensie *.ts. De event info (naam, korte beschrijving en langere beschrijving staan in een bestand *.hmt. De laatste file met als extensie *.nts is de index file waarin de verwijzingen staan waar de video frames beginnen. Op zich is deze info niet nodig, alleen het *.ts bestand kan met bv VLC prima worden afgespeeld. De indexen zijn nodig voor de trick modes, zoals fast-forward etc. Zeker met MPEG4 bestanden is het lastig om dat run-time te doen.
Er is nog een verborgen folder, waar bij afspelen de thumbnails inkomen, zaken als laatst afgespeelde positie (denk ik).

Bij het copieren van de *.ts file van de PC terug naar de 5050c (USB of FTP) is het aanmaken van de *.hmt file voldoende om de 5050c de opgenomen film weer te laten zien in de media lijst. Echter hij vertikt het nog om het bestand af te spelen, zonder een correcte index lijst in het *.nts bestand. Ik zoek ook al een tijdje naar de indeling van dit bestand, en probeer ook om de inhoud te reverse-engineeren, maar dat vlot nog even niet.

Indien er mensen zijn die ergens iets vinden over deze indeling, ik houd me aanbevolen.

-Peter-

Laatst gewijzigd door Hillpet; 10 april 2009 om 21:41 Reden: typo's en aanvullen