Los bericht bekijken
  #200  
Oud 10 april 2009, 12:26
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
Wat Gradus volgens mij bedoelde was, dat je de CI+ CAM gewoon in een CI systeem kunt frotten en dat dan alles werkt; ook CI+ functionaliteit. En dt gaat volgens mij niet werken!
Uiteraard bedoelt hij dat niet, want iedereen die ook maar een beetje de berichtgeving omtrent CI+ gevolgd heeft weet dat er voor de geactiveerde extra beperkingen die CI+ met zich meebrengt vereist is dat de CI+ CAM in een CI+ slot gebruikt wordt omdat er ook extra hardware in het apparaat met CI+ slot nodig is. Vos zal dan niet de fout maken om iedereen op het verkeerde been te zetten door tijdens een interview aan te geven dat CI+ CAM ook volledig met alle content beperkingen in een standaard DVB CI slot te gebruiken is.

Citaat:
Ook geeft hij duidelijk aan dat er niets gedaan wordt tegen CI CAMs zolang er geen verzoek komt van de content providers.
Dit is nu precies de indruk die Vos wilde achterlaten met dit interview bij het gros van de klanten. Stel nu dat Ziggo morgen het gebruik van de standaard DVB CI CAM sabboteert, dan zal jij onmiddelijk denken dat ze niet anders konden omdat n van de content providers (Joost mag weten welke) een verzoek heeft gedaan dat de standaard DVB CI CAM niet meer gebruikt mag worden. In mijn ogen is Ziggo zich nu al aan het indekken voor de dingen die komen gaan, maar omdat ze de eerste zijn met CI+ nemen ze nog even wat gas terug door een soort toezegging dat de AlphaCrypt Classic CAM waarschijnlijk nog wel anderhalf jaar zal blijven werken.

Hoe kan Vos uberhaupt zo'n verwachtingstermijn aangeven? Verwacht hij soms dat over anderhalf jaar er wel een "content provider" opstaat die de AlphaCrypt Classic CAM niet meer wil. Diezelfde "content providers" willen volgens hem nu toch al niet hebben dat wij de standaard DVB CI CAM gebruiken, want dat was immers de reden waarom ze voor de CI+ CAM hebben gekozen.