Los bericht bekijken
  #60  
Oud 10 april 2009, 12:20
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
Nu kijkt meer dan de helft van de Ziggo abonnees digitaal. Dat lijkt mij "significant", maar een ander zal dit wellicht anders uitleggen.
Dat ben ik helemaal met je eens. (Gelukkig, soms zijn mensen het nog wel eens met elkaar eens )

Dat wil alleen zeggen dat dan alle mustcarry-zenders (ned1,2,3, regionale en lokale omroep en 2 Vlaamse zenders) ook in het digitale pakket moeten zitten. En daar voldoet Ziggo niet aan.

Overigens is maar de vraag hoeveel mensen er digitaal kijken. In de laatste persberichten heeft Ziggo het over 1.2 miljoen digitale abonnees (van de totaal 3.2 miljoen), maar in het AD van 20 maart zegt John Burger van Ziggo dat al meer dan de helft van de klanten de "digitale techniek al in huis heeft". Je zou haast gaan denken dat Ziggo de officiële cijfers aan de lage kant houdt, omdat ze nog niet voldoen aan hun verplichtingen. Maar misschien denk ik te paranoïde.

Maar hoeveel mensen digitaal kijken heeft niets te maken met het helemaal uitschakelen van analoog. Dat zou mogen. Maar als je nog een significant deel analoge kijkers hebt moet je de must-carry zenders ook analoog doorgeven. Als je in één keer analoog uitzet heb je geen analoge kijkers meer, en dan ben je ook van het probleem af...

Laatst gewijzigd door digitalekabeltelevisie; 10 april 2009 om 12:22 Reden: URL klikbaar gemaakt