Los bericht bekijken
  #39  
Oud 9 april 2009, 10:12
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Deel 1 en 2 zijn samen 15 zenders. Deel 1 is inderdaad wettelijk verplicht, deel 2 mag door Ziggo alleen met goede argumenten anders invullen dan de kabelraad wil. De vraag is echter of deel 2 per se in het analoge pakket hoort te zitten:
Is inderdaad niet helemaal duidelijk, maar Ziggo gaat hier wel heel opportunistisch mee om; voor de lokale omroep zegt ze aan de doorgifteplicht te voldoen omdat deze analoog doorgegeven wordt, voor de zenders die verplicht zijn op basis van het advies van de programmaraad zegt ze dat digitale doorgifte voldoende is. Ziggo dwing mensen dus analoog EN digitaal door elkaar te gebruiken om het hele basispakket te kunnen kijken.

Ben benieuwd wat het commissariaat hiervan vindt. Eerder is er bij UPC een soortgelijk probleem geweest. In 1999 had UPC een aantal kanalen (waaronder uit het must carry pakket) verplaatst naar de S-band. Deze waren met toestellen die toen ouder waren dan 5 jaar niet te ontvangen. Hoewel je kon stellen dat deze zenders aan iedereen werden doorgegeven, en de mediawet niets zegt over welke frequenties gebruikt mogen worden, vond het CvdM dat toch niet voldoende. UPC stelde toen gratis (alleen een borg van f75) een s-band tuner beschikbaar. Pas 5 jaar later (toen de niet geschikte toestellen meer dan 10 jaar oud waren) mocht UPC met die gratis tuners ophouden.

Als je dat vergelijkt met wat vandaag speelt zou Ziggo de zenders naar digitaal mogen verplaatsen als ze iedereen van een gratis decoder voorziet...