Los bericht bekijken
  #38  
Oud 9 april 2009, 02:41
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
...
Waarom zijn de kabelaars de enige tv abnbieders die nog verplicht het aanbod analoge zenders op peil zou moeten houden terwijl andere tv aanbieders vrij spel hebben op de markt en nergens toe verplicht zijn? Ook de overheid heeft het analoge ether signaal uitgezet? Had dit dan niet gehandhaafd moeten blijven? Waarom mag dit signaal wel door de overheid uitgezet worden, maar moeten de kabelaars van diezelfde overheid wel een analoog signaal blijven leveren? Beetje krom, vind je zelf ook niet?
...omdat de kabelaars een monopoliepositie hebben en er geen vrije keuze is voor consumenten om voor een andere kabelaar te kiezen. Tuurlijk, je kunt naar kpn met digitenne.... hardly an alternative en een nog beperkter aanbod, naar een schotel met canal digitaal of naar kpn met zijn internet televisie (waar maximaal 2 toestellen op kunnen en dan nog alleen als je dichtbij een centrale zit). De diensten die de kabel kan leveren zijn uiteindelijk uniek en niet in volledigheid op andere wijze in te vullen.

In alle gevallen zul je in ieder geval diep in de buidel moeten tasten om de gemiddeld 3 televisies die in een gemiddeld huishouden te vinden zijn te voorzien van decoders/ontvangers - als het al kan - en eigenlijk biedt alleen een schotel een redelijk alternatief. Kortom, zeker voor iedereen die nog voornamelijk "analoge" toestellen heeft, is er vrij weinig meerwaarde in het overstappen naar digitaal.

Hier staat het huis vol met inmiddels 4 digitale ontvangers dus ik hoor niet bij deze groep, maar wat Archie terecht aanvoert is dat het ook daar helemaal niet om gaat. Het argument om zenders te laten vervallen vanwege capaciteitsproblemen is niet terecht: op de 26 transponders die momenteel gebruikt worden voor dtv is nog voldoende capaciteit vrij om uit te breiden en ook de nieuwe diensten (vod, extra bandbreedte voor docsys 3) hebben al een plaats gekregen in het beschikbaar frequentiespectrum. Er is dus momenteel geen directe reden om betreffende inperking van het pakket door te voeren. Het capaciteitsargument wordt dus ten onrechte aangevoerd om iets door te drukken wat kennelijk voor Ziggo om andere redenen belangrijk vindt (lees, commerciele belangen) Lees dan nog even het verhaal terug dat Ziggo geacht wordt om zijn ANALOGE netwerk open te stellen voor concurrenten en dan wordt ineens duidelijk waarom Ziggo zijn klanten graag zsm digitaal wil laten kijken.