Discussie: Incasso ellende
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 8 april 2009, 23:41
SambalBij's schermafbeelding
SambalBij SambalBij is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 april 2009
Locatie: Den Haag
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Heel vervelend allemaal.

Als het echter op juridische stappen uitdraait sta je denk ik niet heel erg sterk omdat je zelf nog een redelijk bedrag hebt openstaan. Dit bedrag zal je ten allen tijde nog moeten voldoen aan ziggo omdat je in die periode van de diensten gebruik hebt gemaakt, hier zul je echt niet onderuit gaan komen.
Het openstaande bedrag op zich betwist ik ook niet
Ik heb inderdaad de dienst afgenomen, en dat moet uiteraard gewoon betaald worden. Heb ik ook duidelijk aangegeven aan Ziggo, dat dat het bedrag op zich niet ter discussie staat van mijn kant.

Citaat:
Even heel kort door de bocht. (Geen persoonlijk verwijt of mening, maar uiteenzetting wat ik ervan weet, kan wat cru en bot overkomen).
Het is verklaarbaar waarom het vanaf jou kant niet is geconstateerd, het pleit je echter niet vrij. Ook jij hebt hierin wettelijk gezien een plicht. Dat jij in die periode aan het eind van je salaris nog een stuk maand over hield is niet iets waar een aanbieder rekening mee dient te houden. De afnemer neemt een dienst af bij een aanbieder en is daarvoor een bedrag verschuldigt, als deze lasten niet door de afnemer betaald kunnen worden had de afnemer het product niet moeten afnemen.
Heb je gelijk in. Het maand overhouden was op zich enigszins overdreven, maar ik heb aan het einde van de maand ook niet echt geld over.
Daarnaast is mijn salaris nog wel eens wat variabel, wegens overuren en standby diensten, dus het valt me ook niet echt op als er ineens 'extra' overblijft. Echter, als ze ineens proberen 300 euro ineens af te schrijven dan lukt dat niet. Als ik daarnaast er dan niet ook uiterlijk een maandje later ofzo een herinnering van krijg, blijft de boel lang openstaan.
(Oudste factuur is van augustus, en de herinnering kreeg ik 10 februari)
Vervolgens wordt er nu als argument aangedragen dat een regeling niet meer te treffen valt omdat de oudste factuur te oud is. En daar gaat het m.i. mis...

Citaat:
Wel kan ik mij voorstellen dat een medewerker van de klantenservice wel een aanvraag voor aflossing mag indienen, maar deze niet mag goedkeuren en dat er iemand anders is (andere afdeling, leidinggevende) die al deze aanvragen die ingevoerd worden door mederwerkers toetst en goed of afkeurt en dat enkel deze afdeling of persoon daar toe gemachtigd is.
Dat zou zo maar kunnen, maar daar heb ik als klant eigenlijk niets mee te maken. Ik heb als aanspreekpunt alleen de klantenservice, en vanuit mijn perspectief is wat de klantenservice zegt dus namens het bedrijf.
Dat de klantenservice dat niet had mogen zeggen is het probleem van Ziggo, en zij moeten dan maar intern mensen of afdelingen gaan afrekenen of weet ik veel wat op het feit dat de klantenservice een toezegging heeft gedaan die ze niet hadden mogen doen.
Neemt allemaal niet weg dat de klantenservice (en dus Ziggo als bedrijf naar mij toe) de toezegging reeds heeft gedaan en dus zal moeten nakomen.

Citaat:
PS: nog een kleine toevoeging, echter niet geheel onbelangrijk:
Als jij de aanbieder, in dit geval Ziggo in gebreke stelt, en een aantal eisen/voorwaarden voorlegt dien je ze daar wel een redelijke termijn voor te gunnen wil je daar juridisch ook iets mee kunnen. Ik weet niet wat de exacte termijn is, maar ik meende dat iets van 2 a 3 weken juridisch als een redelijke termijn beschouwd werd/word.

Bij deze ingebreke stelling kan je aangeven dat als het probleem (of problemen) niet binnen de redelijk gestelde termijn worden opgelost jij het abonnement per direct opzegt zonder inachtneming van de opzegtermijn.

Je moet ze dus wel per brief in gebreke stellen en dit aangetekend versturen. Eventuele openstaande posten/facturen van voor die datum moeten uiteraard nog wel door de afnemer voldaan worden.
Heb nu een en ander nogmaals in een mail gezet via de website. Kreeg vandaag weer hetzelfde verhaal per mail dat de klantenservice dat niet mag toezeggen (met de kromme argumentatie dat ze dat dan dus ook niet hebben gedaan)
Heb tevens reeds aangegeven dat ik de boel met ingang van vandaag opzeg. Misschien iets te voorbarig maar ik wacht de reactie wel even af.

Als ze blijven volhouden dan wacht ik rustig het incassobureau af, en ga daar eens mee praten. Wel eens vaker gezien dat een bedrijf heel hoog van de toren blaast met nu betalen 'want anders', en vervolgens met een incassobedrijf er heel goed afspraken te maken zijn.
Als dat ook niet lukt mag mijn rechtsbijstandverzekering het gaan uitzoeken. Naar ik vernomen heb staat de gedane toezegging ook bij Ziggo in de systemen, maar dat wordt op dit moment aan de kant geschoven met het argument dat dat niet had gemogen en wat Ziggo betreft dus ook niet is gebeurt.