Discussie: Incasso ellende
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 8 april 2009, 22:59
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Heel vervelend allemaal.

Als het echter op juridische stappen uitdraait sta je denk ik niet heel erg sterk omdat je zelf nog een redelijk bedrag hebt openstaan. Dit bedrag zal je ten allen tijde nog moeten voldoen aan ziggo omdat je in die periode van de diensten gebruik hebt gemaakt, hier zul je echt niet onderuit gaan komen.

Het feit dat de administratie bij Ziggo niet op orde was waardoor de facturen niet betaald zijn is wettelijk gezien geen volledig excuus. Zowel aanbieder als afnemer zijn beiden verantwoordelijk voor de betalingen en indien daar iets mis in gaat ligt de verantwoording om dit kenbaar te maken bij beide partijen.

Even heel kort door de bocht. (Geen persoonlijk verwijt of mening, maar uiteenzetting wat ik ervan weet, kan wat cru en bot overkomen).
Het is verklaarbaar waarom het vanaf jou kant niet is geconstateerd, het pleit je echter niet vrij. Ook jij hebt hierin wettelijk gezien een plicht. Dat jij in die periode aan het eind van je salaris nog een stuk maand over hield is niet iets waar een aanbieder rekening mee dient te houden. De afnemer neemt een dienst af bij een aanbieder en is daarvoor een bedrag verschuldigt, als deze lasten niet door de afnemer betaald kunnen worden had de afnemer het product niet moeten afnemen.

Dat er aan de kant van Ziggo ook een aantal zaken niet helemaal lekker gaan is duidelijk, dit is iets waar Ziggo verantwoordelijk voor is.

De aan jou gedane uitspraken mbt de aanvraag voor het aflossen zijn in principe bindend, echter kon het weleens lastig worden dit juridisch hard te maken, tenzij het geregistreerd staat in de systemen bij Ziggo, als het er niet in staat is het jou woord tegen dat van Ziggo en dus een patstelling.

Wel kan ik mij voorstellen dat een medewerker van de klantenservice wel een aanvraag voor aflossing mag indienen, maar deze niet mag goedkeuren en dat er iemand anders is (andere afdeling, leidinggevende) die al deze aanvragen die ingevoerd worden door mederwerkers toetst en goed of afkeurt en dat enkel deze afdeling of persoon daar toe gemachtigd is.

PS: nog een kleine toevoeging, echter niet geheel onbelangrijk:
Als jij de aanbieder, in dit geval Ziggo in gebreke stelt, en een aantal eisen/voorwaarden voorlegt dien je ze daar wel een redelijke termijn voor te gunnen wil je daar juridisch ook iets mee kunnen. Ik weet niet wat de exacte termijn is, maar ik meende dat iets van 2 a 3 weken juridisch als een redelijke termijn beschouwd werd/word.

Bij deze ingebreke stelling kan je aangeven dat als het probleem (of problemen) niet binnen de redelijk gestelde termijn worden opgelost jij het abonnement per direct opzegt zonder inachtneming van de opzegtermijn.

Je moet ze dus wel per brief in gebreke stellen en dit aangetekend versturen. Eventuele openstaande posten/facturen van voor die datum moeten uiteraard nog wel door de afnemer voldaan worden.
__________________